مجموعه دندانپزشکی و آموزشی

دکتر کابلــی فــرشچی

خانه   /   دستیاری   /   فیکسچر ایمپلنت چیست؟

فیکسچر ایمپلنت چیست؟

دکتر علی کابلی فرشچی 2023-02-21 782view 0 comment

ایمپلنت دندان یکی از روش‌ های بسیار مناسب برای جایگزین کردن دندان‌ هایی است که کشیده شده‌اند. درایمپلنت دندان یا به‌ عبارت ‌دیگر کاشت دندان، یک دندان مصنوعی به‌ همراه یک‌ پایه درون استخوان فک شما جای می‌گیرد و دقیقاً به ‌عنوان یک دندان طبیعی عمل می‌کند. ایمپلنت دندان دارای بخش ‌های متفاوتی می‌باشد. فیکسچر ایمپلنت یکی از این بخش‌ هاست. ما در ادامه این محتوا قصد داریم برای شما در رابطه با این ‌که فیکسچر ایمپلنت چیست و چه ویژگی‌ هایی دارد صحبت کنیم. پس اگر می‌خواهید در این ‌رابطه اطلاعات بیشتری کسب کنید، با ما همراه بمانید.

 

بررسی ویژگی های فیکسچر ایمپلنت

 

فیکسچر ایمپلنت به‌ عنوان ریشه مصنوعی دندان شناخته می‌شود که مهم‌ترین قطعه برای ایمپلنت می‌باشد. ایمپلنت ها معمولاً از تیتانیوم خالص تولید می‌شوند. در برخی موارد ممکن است که برای ساخت این محصولات از آلیاژ تیتانیوم و آلومینیوم بهره گرفته شود. فیکسچر معمولا توسط روش‌ های تخصصی درون استخوان فک شما فیکس می‌شود و دندان را محکم سر جای خودش نگه می‌دارد. فلز تیتانیوم به ‌عنوان یک فلز زیست سازگار شناخته می‌شود و همین موضوع باعث می‌شود تا بدن شما فیکسچر ایمپلنت را به ‌عنوان یک عضو بدن بپذیرد و آن را پس نزند. در ادامه این اتفاق، روند بهبودی شما نیز سریع‌تر طی خواهد شد و استخوان فک شما فیکسچر را درون خودش محکم نگه خواهد داشت. همان ‌طور که همه شما می‌دانید، این ریشه ‌های دندان ‌ها هستند که استحکام و قدرت آن ‌ها را حفظ می‌کنند‌. پس حتی برای ساخت و طراحی دندان‌ های مصنوعی مانند ایمپلنت ها نیز، باید ریشه محکمی برای آن‌ ها در نظر گرفته شود.

 

جای عکس

 

نحوه استفاده از فیکسچر ایمپلنت  

 

بعد از صحبت در رابطه با این ‌که فیکسچر ایمپلنت چیست و از چه فلزی ساخته‌ شده است، حال بیایید برای شما در رابطه با روند فیکس شدن ایمپلنت درون استخوان فک نیز توضیحاتی را ارائه کنیم. شاید در مرحله اول تصور این‌ موضوع که یک قطعه فلز درون دهان شما کار گذاشته شود، کمی عجیب و غیر قابل ‌باور باشد. اما طبق تحقیقات انجام ‌شده، استفاده از فیکسچر یکی از بهترین روش ‌هایی است که می‌تواند به شما کمک کند دندان از دست‌ رفته خودتان را بازگردانید. در مرحله اول با استفاده از قالب ‌گیری های متفاوت، تعیین می‌شود که اندازه فیکسچر ایمپلنت شما باید چقدر باشد.

 

بعد از این ‌که فیکسچر مورد نظر پزشک آماده شد، پزشک با بعد از بی‌حسی در ناحیه مورد نظر، لثه شما را شکاف می‌دهد و بر اساس اندازه فیکسچر سوراخی را در استخوان فک شما ایجاد می‌کند. در ادامه پزشک پایه فیکسچر ایمپلنت درون استخوان فک قرار می‌دهد و آن را به ‌صورت کامل محکم می‌کند. در قدم بعد لثه شما باید بخیه زده شود. بعد از خوب شدن بخیه های شما و اطمینان پزشک از جوش خوردن فیکسچر با استخوان فک، سایر قطعات ایمپلنت نیز روی فیکسچر ایمپلنت سوار میشوند.

 

چقدر طول می‌کشد که بدن ما فیکسچر ایمپلنت را به ‌عنوان یک عضو جدید قبول کند؟

 

پیشتر برای شما گفتیم که فلز تیتانیوم در کنار داشتن استحکام کافی، به ‌عنوان یک فلزی زیست ‌پذیر شناخته می‌شود. همین موضوع باعث می‌شود تا استخوان فک شما با شانس موفقیت بیشتری فیکسچر ایمپلنت را به ‌عنوان یک عضو جدید بپذیرد. معمولاً مدت‌ زمان لازم برای جوش خوردن فیکسچر با استخوان فک بالای شما 5 ماه و زمان مورد نیاز برای جوش خوردن فیکسچر به استخوان فک پایین شما 3 ماه می‌باشد. البته این زمان با توجه به بافت استخوانی بدن شما متغیر می‌باشد. ممکن است که در میان بیماران این زمان متغیر باشد.

جای عکس

 

فیکسچر ایمپلنت چگونه ساخته می‌شود؟

پیشتر برای شما گفتیم که فیکسچر ایمپلنت در طی چه روندی در دهان شما قرار می‌گیرد. اما پروسه انتخاب یک فیکسچر مناسب نیز پروسه نسبتاً طولانی و حساسی می‌باشد. هنگامی‌ که شما می‌خواهید از خدمات ایمپلنت بهره ببرید، پزشک در مرحله اول باید شرایط دندان و محل مورد نظر شما برای ایمپلنت را بررسی کند. با این کار او متوجه میشود که باید از چه محصولی برای درمان شما بهره ببرد. حتی تراکم و میزان بافت استخوانی دهان شما نیز به‌ طور کامل بررسی می‌شود تا تعیین شود که بهتر است که کدام روش برای ایمپلنت مورد استفاده قرار بگیرد. سایز ایمپلنت نیز بر اساس دندان از دست‌ رفته مورد نظر تعیین می‌شود تا در ادامه مشکلی به وجود نیاید. خوشبختانه انواع متفاوت فیکسچر ایمپلنت هم از نظر طول و هم از نظر قطر طراحی و تولید می‌شوند. اگر تراکم استخوان شما در ناحیه مورد نظر کم باشد، پزشکان می‌توانند با استفاده فیکسچر ایمپلنت بلندتر، راحت‌تر ایمپلنت را در دهان شما فیکس کنند.

 

جای عکس

 

بررسی مراقبت ‌های بعد از ایمپلنت 

 

بعد از این که شما از خدمات ایمپلنت بهره بردید و فیکسچر ایمپلنت در دهان شما قرار گرفت، بهتر است که به توصیه ‌های پزشک خود دقت داشته باشید. علاوه‌ بر توصیه پزشکان، ما در ادامه نکاتی را آورده‌ایم که می‌توانند به شما کمک کنند راحت‌تر دوران نقاهت را طی کنید.

 

مصرف آنتی‌بیوتیک ‌ها را جدی بگیرید 

 

به‌ هر حال قطعات متفاوت ایمپلنت، توسط بدن شما به ‌عنوان قطعه خارجی شناخته می‌شوند و این موضوع در صورت بی دقتی ممکن است باعث تحریک یا ایجاد عفونت شود. علاوه ‌بر این، ایجاد زخم برای شکافتن لثه نیز می‌تواند احتمال عفونت را تا حد بسیار زیادی بالا ببرد. به همین دلیل برای این ‌که مشکلات زیادی مانند عفونت برای شما پیش نیاید، بهتر است که حتما مصرف آنتی‌بیوتیک ‌ها را جدی بگیرید تا شانس ایجاد عفونت را تا حد بسیار زیادی کاهش دهید.

 

رسیدگی به پاکیزگی نواحی دور ایمپلنت 

 

مسواک زدن، نخ دندان کشیدن، و همچنین غرغره کردن آب ‌نمک یا دهان‌شویه ‌ها، می‌تواند به شما کمک کند تا دوره نقاهت را سریع‌تر طی کنید. به‌ هر حال دهان شما جزئی از بدن شماست که به‌ صورت مداوم در حال کار کردن است. باقی ماندن هر گونه ماده غذایی و فاسد شدن آن‌ ها، می‌تواند روند خوب شدن بخیه ‌های شما و فیکسچر ایمپلنت را تا حد بسیار زیادی کاهش دهد.

 

 

به ‌هیچ ‌عنوان فعالیت ‌های سنگین انجام ندهید 

 

به این موضوع توجه داشته باشید که هر گونه فعالیتی که باعث وارد شدن فشار زیاد به شما شود، کاملاً ممنوع می‌باشد. فشار سنگین کار ممکن است که باعث باز شدن بخیه‌ ها و ایجاد درد شدید در ناحیه ایمپلنت شده شود. پس سعی کنید تا آنجا که می‌توانید، تا زمان خوب شدن کامل بخیه ‌ها فعالیت سنگین انجام ندهید.

جای عکس

 

جمع‌بندی 

 

ایمپلنت به ‌عنوان یک راه ‌حل موثر برای جایگزینی دندان از دست‌ رفته شناخته می‌شود. طبق تحقیقات انجام ‌شده، اگر فیکسچر ایمپلنت با کیفیت باشد و روند قرار دادن ایمپلنت نیز به‌ درستی انجام بگیرد، این دندان مصنوعی می‌تواند تا سالیان سال بدون هیچ ‌گونه آسیب و مشکلی به ‌عنوان یک دندان برای شما کار کند و سالم باقی بماند. ایمپلنت ها به ‌عنوان یک جایگزین مناسب برای دندان مصنوعی شناخته می‌شوند و شما حتی در صورت از دست دادن چندین دندان نیز می‌توانید به‌ جای دندان مصنوعی، از ایمپلنت بهره ببرید. اگر شما قصد دارید که از خدمات آموزش دستیاری دندانپزشکی بهره ببرید، شناخت قطعات ایمپلنت و همچنین نحوه کار فیکسچر، از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و می‌تواند به شما کمک کند راحت‌تر در زمینه‌ی کاری خود متخصص شوید.

اشتراک گذاری :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد، لطفا تمامی کادرها را به دقت پر کنید.

مقالات دیگر

articles

علت حرکت دندان و ایجاد بی نظمی چیست؟

آیا می دانید که دندان های انسان چقدر اهمیت زیادی را دارند؟ بدون شک یکی از مهم ترین اعضای بدن انسان […]

دندانپزشکی فوری چیست و چگونه به ما کمک می‌کند؟

سلامت دندان‌ ها تاثیر بسیار زیادی در کیفیت زندگی همه ما خواهد داشت. به واسطه همین موضوع است که در حال‌ […]

باکیفیت‌ترین خدمات دندانپزشکی برای بیماران خارج از کشور

سلامت دندان‌ها برای بسیاری از ما از اهمیت زیادی برخوردار است. در کنار مراقبت از دندان‌ ها و توجه به فاکتورهای […]

در صورت داشتن فرصت کم برای درمان دندان ‌ها چه اقدامی عاقلانه‌ تر است؟

دندان ‌ها عضو مهمی در بدن ما هستند که علاوه‌ بر تأثیر روی زیبایی ما، می‌توانند به سلامت سیستم گوارشی و […]

درمان دندان‌ درد قبل سفر

هنگامی‌ که ما برنامه‌ریزی‌ های مربوط به یک سفر را انجام می‌دهیم، اصلاً دوست نداریم این برنامه‌ریزی‌ ها به‌ هم بریزد […]

مجموعه های درمان دندانپزشکی فشرده با بهترین شرایط

دندانپزشکی جزو رشته های بسیار مهم و حیاتی علم پزشکی به شمار می رود که از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. […]

دندانپزشکی قبل از مهاجرت برای مهاجرین

دندانپزشکی از جمله رشته های درمانی بسیار مهم در تمامی کشور های مختلف جهان از جمله ایران به شمار می رود. […]

درمان دندانپزشکی در مدت کوتاه با بهترین پزشکان

علم دندانپزشکی همواره جزو علوم بسیار مهم در زندگی انسان های مختلف به شمار رفته که در ادامه حیات آن ها […]

دندانپزشکی برای مسافران خارج از کشور در بهترین مجموعه ها

همان طور که می دانید، بسیاری از ایرانیان در خارج از کشور ایران و سایر کشور های جهان به ادامه زندگی […]

مهم ترین دلایل خونریزی لثه بعد از مسواک

شاید گاهی اوقات شما هم در هنگام مسواک زدن یا نخ دندان کشیدن، متوجه خونریزی لثه خود شوید. خونریزی لثه به […]

مشاوره و نوبت دهی