مجموعه دندانپزشکی و آموزشی

دکتر کابلــی فــرشچی

خانه   /   دستیاری   /   اباتمنت ایمپلنت چیست؟

اباتمنت ایمپلنت چیست؟

دکتر علی کابلی فرشچی 2023-02-21 1081view 0 comment

ایمپلنت دندان از سه بخش متفاوت پایه ایمپلنت یا فیکسچر ایمپلنت، اباتمنت ایمپلنت و تاج ایمپلنت تشکیل‌ شده‌ است. پایه ایمپلنت آن بخشی از ایمپلنت است که به‌ عنوان ریشه عمل می‌کند و به استخوان فک شما اتصال داده می‌شود. اباتمنت ایمپلنت بعد از بهبود بافت استخوانی به ‌عنوان قطعه متصل ‌کننده ریشه و تاج شناخته می‌شود. تاج مصنوعی نیز در مرحله آخر با اباتمنت روی فیکسچر ایمپلنت قرار می‌گیرد. ما در این مطلب قصد داریم به ‌طور کامل برای شما در رابطه با اباتمنت صحبت کنیم و به شما بگوییم که این قطعه، چه ویژگی‌ ها و کاربردی دارد.

 

جای عکس

 

بررسی انواع متفاوت اباتمنت ایمپلنت

 

برای نصب ایمپلنت شما ممکن است که نیاز داشته باشید چند ماه منتظر بمانید. بعد از این ‌که فیکسچر ایمپلنت در استخوان فک شما ثابت شد، شما باید حدود 2 الی 6 ماه منتظر بمانید تا جای بخیه ‌های شما خوب شوند و فیکسچر ایمپلنت هم به ‌عنوان یک عضو جدید توسط استخوان فک شما پذیرفته شود. در قدم بعد هنگامی ‌که بخیه‌ های شما به‌ طور کامل خوب شد و پزشک مطمئن شد ایمپلنت با موفقیت انجام خواهد شد، اباتمنت را روی دندان شما نصب می‌کند و بعد تاج مصنوعی را به آن اضافه میکند‌. به‌ طور کلی اباتمنت ایمپلنت با دو ماده اولیه تیتانیوم و زیرکونیوم تولید می‌شود‌. بیایید با یکدیگر این دو نوع اباتمنت را بیشتر بشناسیم.

 

اباتمنت های تیتانیوم 

 

تیتانیوم یکی از بهترین فلز هایی می‌باشد که با توجه به ویژگی‌ های منحصر به ‌فردش در علم دندان‌پزشکی استفاده گسترده‌ای دارد. فلز تیتانیوم به‌ خوبی با بدن انسان ‌ها سازگار است و همین موضوع باعث می‌شود تا شانس پیوند و پذیرفتن آن توسط بدن تا حد بسیار زیادی بالا برود. این‌ موضوع هم به بیمار و هم به پزشک کمک می‌کند تا با خیال راحت‌تری روند درمان را پیش ببرند. همین فاکتور باعث شده تا اباتمنت ها جزو آن دسته از قطعاتی باشند که با استفاده از فلز آلومینیوم طراحی، تولید و به بازار عرضه می‌شوند.

 

اباتمنت های زیرکونیوم

 

در کنار محصولات آلومینیومی، نوع دیگری از اباتمنت ایمپلنت وجود دارد که از جنس زیرکونیوم می‌باشد. اباتمنت ‌های زیرکونیوم گزینه بسیار مناسبی برای عدم ایجاد سایه در تاج مصنوعی هستند. پس اگر می‌خواهید ایمپلنت شما بسیار طبیعی به ‌نظر بیاید و زیباتر باشد، اباتمنت ‌های زیرکونیوم گزینه مناسب‌تری برای شما خواهند بود.

 

علاوه ‌بر دو نوع پرطرف‌دار اباتمنت ایمپلنت یعنی انواع تیتانیوم و زیرکونیوم، این محصولات می‌توانند با استفاده از فلز های دیگری مانند آلیاژ های فولاد ضدزنگ، طلا، نقره و … ساخته ‌شده باشند. البته به این موضوع توجه داشته باشید که کاربرد این محصولات بسیار کمتر از انواع زیرکونیوم و تیتانیوم اباتمنت است. به دلیل عدم وجود امکان آزمون ‌و خطا، پزشکان معمولاً توصیه نمی‌کنند که شما از این اباتمنت ها بهره ببرید.

 

جای عکس

 

 

 

نکاتی که قبل ‌از انتخاب اباتمنت ایمپلنت  باید به آن ‌ها دقت داشته باشید

 

به‌ طور کلی انتخاب اباتمنت ایمپلنت مناسب و با کیفیت، بر عهده پزشک متخصص شماست. اما شما نیز به‌ عنوان بیمار می‌توانید در رابطه با انتخاب گزینه مناسب، نظر خود را ارائه دهید. اگر شما قبل‌ از مراجعه به پزشک در رابطه با انواع متفاوت این محصول اطلاعات کسب کنید، می‌توانید انتخاب کنید که کدام گزینه برای شما مناسب می‌باشد. البته به ‌هیچ‌ عنوان تخصص پزشک خود را دست‌کم نگیرید. قاعدتاً پزشک نکاتی را می‌داند که شما از وجود آن ‌ها آگاه نیستید. پس سعی کنید که با گفتگو با پزشک خود تصمیم بگیرید که کدام اباتمنت گزینه‌ی مناسب‌تری است. حتما قبل ‌از نصب فیکسچر در رابطه با اباتمنت مورد نظر خود صحبت کنید تا در ادامه مشکلی برای شما به وجود نیاید. زیرا ممکن است که برای استفاده از یک اباتمنت، فیکسچر خاصی مورد نظر باشد. اگر بعد از نصب فیکسچر نظر شما عوض شود، دیگر کاری نمی‌توان کرد و شما مجبور هستید از همان محصولی که پزشک تشخیص داده بهره ببرید.

 

 

بررسی نحوه اتصال اباتمنت ایمپلنت

 

اباتمنت ایمپلنت می‌تواند از نظر اتصال نیز در دسته‌بندی ‌های گوناگون و متنوعی قرار داشته باشد. نحوه اتصال اباتمنت با فیکسچر ایمپلنت و همچنین تاج دندان، تعیین می‌کند که این محصول از کدام نوع است.

 

اباتمنت چسبی

 

دسته اول نحوه اتصال اباتمنت ایمپلنت با استفاده از چسب می‌باشد. در این روش می‌توان با استفاده از چسب ‌های مخصوص روکش دندان را به اباتمنت چسباند و آن را در فیکسچر محکم کرد. معمولاً افرادی که بیشتر به فاکتور زیبایی دندانشان اهمیت می‌دهند، از این روش برای فرایند ایمپلنت بهره می‌برند. چسب ‌هایی که در این روش مورد استفاده قرار می‌گیرند، چسب های بسیار با کیفیتی هستند که دوام خوبی نیز دارند.

 

اباتمنت پیچی 

 

در روش دوم اتصال اباتمنت ایمپلنت به فیکسچر و تاج دندان، این اتصال با استفاده از پیچ صورت می‌گیرد. با استفاده از قابلیت پیچ و مهره، قطعات مختلف ایمپلنت در این روش با یکدیگر به‌ طور کامل چفت می‌شوند و به‌ صورت محکم در سر جای خودشان قرار می‌گیرند. در این روش بعد از اتصال قطعات مختلف با استفاده از پیچ به یکدیگر، سوراخ‌ های ایجاد شده با استفاده از رزین که یک ماده بسیار چسبناک است پر می‌گردند تا هیچ‌ گونه درزی وجود نداشته باشد.

 

اباتمنت اوردنچری

 

در روش سوم برای اتصال اباتمنت ایمپلنت از ضمایم خاصی استفاده می‌شود. این ضمایم بر روی ایمپلنت ها ایجاد شده‌اند و همین موضوع باعث می‌شود تا مانند دکمه فشاری، بتوان با یک مختصر فشار به طور کامل ایمپلنت را در سر جای خودش محکم کرد و از آن بهره برد.

 

جای عکس

 

 

آیا می‌توان اباتمنت ایمپلنت سفارشی را مورد استفاده قرار داد؟

اباتمنت ایمپلنت درست مانند قطعات دیگر می‌تواند به‌ صورت پیش ‌ساخته در دسترس شما وجود داشته باشد. یعنی شما می‌توانید با استفاده از این محصولات، با  هزینه‌ های مقرون ‌به‌ صرفه از محصولاتی که از قبل طراحی شده‌اند بهره ببرید. اما در کنار این محصولات از پیش‌ ساخته شده، شما می‌توانید اباتمنت سفارشی نیز تهیه کنید. این نوع اباتمنت ایمپلنت همان ‌طور که از نام آن‌ پیداست، برای هر بیمار به ‌صورت بخصوص ساخته شده است.

 

در این شرایط، برای ساخت این محصولات پزشک ابتدا با استفاده از قالب‌ های موجود، قالب محل نصب ایمپلنت را می‌گیرد و تعیین می‌کند که اباتمنت ایمپلنت شما باید چه اندازه‌ای داشته باشد. در انتها با استفاده از مواد اولیه درخواستی شما و همچنین به تشخیص تولیدکنندگان متخصص، با استفاده از مواد اولیه اباتمنت سفارشی شما قالب‌گیری و در نهایت ساخته می‌شوند. قاعدتاً استفاده از محصولات سفارشی می‌تواند به شما کمک کند با خیال راحت‌تری روند درمان را پیش ببرید. اما این‌ موضوع به این معنی نیست که محصولات پیش ساخته ممکن است مشکلاتی برای شما به وجود بیاورند.

 

جای عکس

 

جمع‌بندی 

اباتمنت ایمپلنت یکی از مهم‌ترین قطعات ایمپلنت است. این قطعه شاید در دید رس نباشد و زیاد مشاهده نشود، اما به ‌عنوان اسکلت داخلی ایمپلنت شناخته می‌شود و قطعه بسیار مهمی می‌باشد. ‌شما اگر می‌خواهید که از خدمات آموزش دستیاری دندانپزشکی بهره ببرید، بهتر است که حتما انواع متفاوت اباتمنت ایمپلنت، ویژگی‌ ها، کارایی‌ ها و مزایای استفاده از آن ‌ها را بدانید. در این شرایط، شما میتوانید راحت‌تر تخصص خودتان را در این زمینه بهبود ببخشید. به این موضوع توجه داشته باشید که اگر می‌خواهید از خدمات ایمپلنت بهره ببرید، حتماً قبل‌ از نهایی کردن تصمیم خود در رابطه با انواع متفاوت اباتمنت اطلاعات کسب کنید تا بتوانید بهترین و باکیفیت‌ترین این محصولات را انتخاب کنید. علاوه ‌بر این موارد، شما می‌توانید با صحبت و مشاوره گرفتن از پزشک خودتان نیز، بهترین گزینه را انتخاب کنید.

اشتراک گذاری :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد، لطفا تمامی کادرها را به دقت پر کنید.

مقالات دیگر

articles

دندانپزشکی فوری چیست و چگونه به ما کمک می‌کند؟

سلامت دندان‌ ها تاثیر بسیار زیادی در کیفیت زندگی همه ما خواهد داشت. به واسطه همین موضوع است که در حال‌ […]

باکیفیت‌ترین خدمات دندانپزشکی برای بیماران خارج از کشور

سلامت دندان‌ها برای بسیاری از ما از اهمیت زیادی برخوردار است. در کنار مراقبت از دندان‌ ها و توجه به فاکتورهای […]

در صورت داشتن فرصت کم برای درمان دندان ‌ها چه اقدامی عاقلانه‌ تر است؟

دندان ‌ها عضو مهمی در بدن ما هستند که علاوه‌ بر تأثیر روی زیبایی ما، می‌توانند به سلامت سیستم گوارشی و […]

درمان دندان‌ درد قبل سفر

هنگامی‌ که ما برنامه‌ریزی‌ های مربوط به یک سفر را انجام می‌دهیم، اصلاً دوست نداریم این برنامه‌ریزی‌ ها به‌ هم بریزد […]

مجموعه های درمان دندانپزشکی فشرده با بهترین شرایط

دندانپزشکی جزو رشته های بسیار مهم و حیاتی علم پزشکی به شمار می رود که از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. […]

دندانپزشکی قبل از مهاجرت برای مهاجرین

دندانپزشکی از جمله رشته های درمانی بسیار مهم در تمامی کشور های مختلف جهان از جمله ایران به شمار می رود. […]

درمان دندانپزشکی در مدت کوتاه با بهترین پزشکان

علم دندانپزشکی همواره جزو علوم بسیار مهم در زندگی انسان های مختلف به شمار رفته که در ادامه حیات آن ها […]

دندانپزشکی برای مسافران خارج از کشور در بهترین مجموعه ها

همان طور که می دانید، بسیاری از ایرانیان در خارج از کشور ایران و سایر کشور های جهان به ادامه زندگی […]

مهم ترین دلایل خونریزی لثه بعد از مسواک

شاید گاهی اوقات شما هم در هنگام مسواک زدن یا نخ دندان کشیدن، متوجه خونریزی لثه خود شوید. خونریزی لثه به […]

دندان درد بعد از خوردن بستنی

به طور کلی دندان درد بعد از خوردن بستنی، به دلیل قرار گرفتن دندان‌ ها در معرض محرک‌ های خارجی است. […]

مشاوره و نوبت دهی