مجموعه دندانپزشکی و آموزشی

دکتر کابلــی فــرشچی

ایمپلنت

ایمپلنت دندان:

از دست دادن دندان ها امری طبیعی است. پیری، کشیدن دندان ها، تصادف و… از جمله دلایلی هستند که باعث می شوند فرد دندان هایش را از دست بدهد. با این حال از دست دادن دندان قابل جبران می باشد. افراد می توانند با استمداد از علم دندانپزشکی، دندان های از دست رفته را بازیابی نمایند.

در این نوشته از ایمپلنت دندان بیشتر خواهیم گفت.

ایمپلنت دندان چیست؟

از دست رفتن دندان ها، زیبایی دهان و دندان را دستخوش تغییر قرار می دهد. در سوی دیگر این مشکل جویدن و غذا خوردن را نیز دشوار می سازد. به همین دلیل افراد باید به دنبال راه حلی برای بازیابی دندان های از دست رفته باشند. گفتنی است که در گذشته های دور استفاده از پروتز متحرک دندان یا دندان مصنوعی عنوان روشی بود که افراد را در حل این مسئله یاری می کرد. اما بعدها علم پزشکی پیشرفت کرد و ایمپلنت جایگزین روش های دیگر شد. خوشبختانه این روزها این فرآیند به عنوان یک راه حل اصولی مشکل از دست رفتن دندان ها را تا حد زیادی رفع کرده است.  از این رو در حال حاضر افراد دیگر دغدغه ای برای از دست دادن دندان های خودشان ندارند.

 

گفتنی است که قرار دادن ایمپلنت در دهان نه تنها مشکلی را ایجاد نمی کند بلکه حتی به فرد کمک می کند تا آخر عمر احساس راحتی داشته باشد.

 

ایمپلنت دندان مناسب چه افرادی است؟

همه ی افراد می توانند کاندید انجام ایمپلنت شوند. با این حال دیگر فرقی نمی کند که شما یک دندان یا چند دندان خودتان را از دست داده باشید. البته لازم به ذکر است که سلامت لثه و سلامت استخوان فک در رابطه با این مهم اثرگذار هستند. اگر قصد انجام این فرآیند را دارید به شما پیشنهاد می دهیم که به کلینیک دندانپزشکی مراجعه کنید و با انجام یک چکاپ ساده در رابطه با این موضوع اطمینان حاصل نمایید.

برای انجام ایمپلنت می توانید به مرکز دندانپزشکی دکتر کابلی مراجعه کنید.

آیا استفاده از این وسیله محدودیت سنی دارد؟

استفاده از ایمپلنت هیچ محدودیت سنی خاصی را شامل نمی شود. از این رو هر فردی که بتواند بهداشت دهان و دندان خودش را رعایت کند کاندید انجام ایمپلنت خواهد بود.

البته لازم به ذکر است که سن رشد ( ۱۶ سالگی به بعد) در انجام این کار تاثیرگذار است. دلیل آن است که قبل از رسیدن به این سن دندان های فرد به طور کامل رشد نکرده اند و به همین دلیل نمی توان چنین عملی را بر روی آنها انجام داد.

 

آیا عمل جراحی کاشت دندان درد دارد؟

انجام این عمل جراحی نسبت به کشیدن دندان آسان تر و راحت تر می باشد. کما اینکه عمل جراحی ایمپلنت دندان معمولا با استفاده از بی حسی موضعی به انجام می رسد. به همین دلیل در حین عمل شما هیچ دردی را احساس نخواهید کرد. اما پس از بی اثر شدن داروی بی حسی ممکن است به مدت ۱ ساعت الی ۱ هفته در ناحیه دندان جراحی شده درد را احساس نمایید. جای هیچگونه نگرانی نیست چون دندانپزشک شما می تواند برایتان داروی مُسکن تجویز نماید و شما با مصرف این دارو احساس بهتری خواهید داشت.

ایمپلنت در صورت وجود عفونت در دهان:

اگر یک فرد به عفونت در ناحیه دندان یا فک مبتلا باشد؛ انجام این فرآیند نه تنها مشکل او را حل نخواهد کرد که حتی ممکن است آن را تشدید نیز بکند. به همین دلیل رفع عفونت در ناحیه دهان اولین گام در مسیر انجام ایمپلنت دندان است. سپس، بعد از رفع عفونت افراد می توانند برای انجام ایمپلنت دندانی اقدام نمایند. گفتنی است که اگر فرد نسبت به رفع این مسئله بی توجه باشد هم هزینه ی پرداخت شده و هم زحمت پزشک به هدر خواهد رفت.

 

 

ایمپلنت برای افراد دیابتی:

 

افرادی که دیابت دارند نمی توانند این فرآیند را انجام دهند. البته امروزه علم پیشرفت کرده و این افراد تنها تحت شرایط خاص و با در نظر گرفتن احتیاط های ویژه می توانند برای انجام این کار اقدام نمایند. به همین دلیل پیش از اقدام برای اینکار پزشک باید قند خون افراد را اندازه بگیرد و تنها در صورتی به انجام این کار اقدام نماید که قند خون فرد دیابتی کنترل شده باشد. گفتنی است که اگر افراد دیابتی شرایط کنترل شده ای داشته باشند شانس موفقیت آمیز بودن ایمپلنت در دهان آنها مساوی با دیگر افراد خواهد بود.

 

ایمپلنت برای افراد سیگاری:

افرادی که دخانیات استفاده می کنند از جمله افراد سیگاری، لازم است بدانند که برای انجام این فرآیند و همچنین برای موفقیت آمیز بودن آن باید دخانیات از جمله سیگار را برای مدتی ترک نمایند.

این افراد حتما باید قبل از انجام این فرآیند با پزشک خودشان مشورت نمایند تا پزشک در رابطه با ترک و یا کاهش مصرف دخانیات به آنها راهکار بدهد.

 

ایمپلنت برای افرادی که داروی ضد انعقاد خون مصرف می کنند:

اگر فردی داروی ضد انعقاد خون از جمله آسپرین مصرف کند، بایستی تحت نظر پزشک ۵ روز الی ۱ هفته قبل از جراحی مصرف دارو را قطع نماید.

 

ایمپلنت برای افراد تحت‌درمان بیس ‌فسفونات:

بیس ‌فسفونات نام دارویی است که مانع از دست رفتن توده استخوانی در بدن می شود. افرادی که برای درمان از این دارو استفاده کرده اند نباید ایمپلنت بگذارند. گفتنی است که افراد تحت رادیوگرافی نیز باید در رابطه با انجام یا عدم انجام این فرآیند با پزشک خودشان مشورت نمایند.

 

ایمپلنت برای زنان باردار:

پزشکان در رابطه با انجام این فرآیند در دوره بارداری هشدار می دهند. لذا بهتر است این کار بعد از سپری شدن دوران بارداری به انجام برسد.

 

 

ایمپلنت دندان چه مزایایی دارد؟

ایمپلنت به افزایش زیبایی کمک می کند: دهان بدون دندان اصلا زیبا نیست. با کمک این فرآیند می توان زیبایی از دست رفته دهان را بازیابی کرد و اعتماد به نفس از دست رفته را بازگرداند.

سرعت: این فرآیند از بهترین و سریع ترین روش های کاشت دندان می باشد. به همین دلیل اگر مشکلی در دهان و یا فک موجود باشد، با کمک این روش می توان آن مشکل را رفع نمود و دندان های از دست رفته را بازیابی کرد.

 

طول عمر: طول عمر ایمپلنت بالا است و به همین دلیل این روش درمانی یکی از بهترین و محبوب ترین روش های درمانی در میان بیماران می باشد. گفتنی است که ماندگاری این روش به قدری بالا است که اگر بیمار بهداشت دهان را به خوبی رعایت کند تا آخر عمر می تواند آن را در دهان نگه داشته و از دندان های کاشته شده استفاده نماید.

آیا ایمپلنت دندان عوارض دارد؟

از آنجا که هر عملی دارای مزایا و معایب می باشد، ایمپلنت دندان نیز در کنار مزایا از معایبی برخوردار است. این معایب در اغلب موارد زمانی خودشان را نشان می دهند که فرد برای انجام این فرآیند به افراد غیر متخصص مراجعه نماید.

از این رو انتخاب پزشک امری مهم و حیاتی است و افراد باید تلاش کنند تا با انتخاب یک پزشک خوب و حاذق معایب احتمالی این امر را به حداقل برسانند. در سوی دیگر رعایت مسائل بهداشتی نیز امر مهم دیگری است که افراد با کمک آن می توانند معایب ناشی از این فرآیند را به حداقل برسانند.

 

 

ایمپلنت دندان چه عوارضی دارد؟

  • احتمال دارد محل کاشت دچار عفونت گردد.
  • کاشت این وسیله در دهان ممکن است به سایر دندان ها آسیب برساند.
  • در موارد نادر و خاص کاشت ایمپلنت احتمالا آسیب عصبی را در پی خواهد داشت. چنین آسیبی سوزن سوزن شدن لثه ها، درد و بی حسی در ناحیه دهان را به همراه خواهد آورد.
  • کاشت این وسیله می تواند با ایجاد مشکلات سینوسی همراه باشد.
  • فلز ایمپلنت سازگاری بالایی با بدن انسان دارد. اما بدن ۵ درصد از افراد با این فلز سازگاری نخواهد داشت.

ایمپلنت دندان چند مرحله دارد؟

ایمپلنت دندان یک عمل جراحی سرپایی می باشد. به طور کلی این عمل در دسته ی ساده ترین و سبک ترین عمل های جراحی قرار می گیرد. در ادامه مهمترین مراحل در رابطه با روند قرار دادن ایمپلنت را ذکر می کنیم:

  • مرحله اول: در این مرحله پزشک، بیمار را ویزیت می کند و در رابطه با نوع و تعداد ایمپلنت های مورد نیاز تصمیم می گیرد.
  • مرحله دوم: در این مرحله اگر دندان نیاز به کشیدن داشته باشد پزشک با رعایت دستورالعمل های لازم آن را از دهان خارج می کند.
  • مرحله سوم: در مرحله سوم استخوان فک بررسی می شود. چنانچه این استخوان نیاز به بازسازی و یا ترمیم داشته باشد، پزشک آن را انجام می دهد. به این عمل پیوند استخوان می گویند.
  • مرحله چهارم: در این مرحله پزشک روند رشد و ترمیم استخوان فک را بررسی می کند.
  • مرحله پنجم: در مرحله پنجم پایه این وسیله کاشته می شود.
  • مرحله ششم: در این مرحله قالب گیری انجام می شود و قالب ها به لابراتوار ارسال می گردند.
  • مرحله هفتم: در مرحله نهایی روکش دندان بر پایه سوار می شود و مراحل انجام این فرآیند به پایان می رسند.

 

پس از این عمل جراحی چه مراقبت هایی مورد نیاز است؟

  • پس از کاشت دندان لثه در آسیب پذیر ترین حالت ممکن قرار دارد. از این رو بهتر است تا یک روز پس از انجام این فرآیند از مسواک زدن پرهیز شود.
  • اگر ایمپلنت انجام داده اید تا ۸ ساعت اول نباید دهان خودتان را شستشو دهید.
  • تا ۳ روز پس از انجام این عمل از کشیدن سیگار پرهیز کنید. همچنین شما باید از نوشیدن چای و قهوه خودداری نمایید.
  • مصرف مشروبات الکلی و مواد مخدر باید کنترل شود. دلیل آن است که مصرف این دو، درصد موفقیت آمیز بودن ایمپلنت را به حداقل خواهد رساند.
  • پس از انجام این فرآیند از نخ دندان مخصوص و خمیر دندان مخصوص استفاده شود.
  • نوشیدن آب بعد از فرآیند کاشت دندان بلامانع است اما بهتر است غذا خوردن را به زمانی که بی حسی از بین رفته است موکول کنید.
  • دست کم تا دو هفته بعد از انجام این فرآیند از نوشیدن مایعات و مواد غذایی خیلی گرم یا داغ خودداری نمایید.

 

ایمپلنت دندان چقدر هزینه دارد؟

عوامل و فاکتورهای متعددی بر هزینه نهایی کاشت دندان اثرگذار هستند. گفتنی است که تنها با مراجعه به مطب یا کلینیک دندانپزشکی و پس از انجام ویزیت توسط پزشک می توان در رابطه با این مهم تصمیم گیری کرد و هزینه نهایی را تعیین نمود.

در ادامه مهمترین عوامل را در رابطه با هزینه ایمپلنت ذکر می کنیم:

  • دستمزد پزشک متخصص با پزشک عمومی متفاوت می باشد از این رو این امر بر هزینه نهایی تاثیرگذار خواهد بود.
  • اگر دندان شما به پیوند استخوان نیاز داشته باشد، طبعا هزینه انجام این فرآیند بیشتر خواهد شد. عدم نیاز به پیوند استخوان در کاهش هزینه اثرگذار است.
  • نیاز یا عدم نیاز به سینوس لیفت یا بالا بردن سینوس ها بر هزینه نهایی اثر گذار خواهد بود. کما اینکه سینوس لیفت هزینه را افزایش خواهد داد.
  • برند یا مارک ایمپلنت بر هزینه تاثیر گذار است. ناگفته نماند که برند کره ای ارزان تر از برند آلمانی و برند آلمانی ارزان تر از برند آمریکایی خواهد بود.

 

بهترین برند ایمپلنت کدام است؟

هنگامی که فرد تصمیم به انجام ایمپلنت می گیرد معمولا سوالاتی از قبیل بهترین نوع ایمپلنت کدام است؟ نام بهترین برند چیست؟ و… در ذهن او شکل خواهد گرفت.

در توضیح این نکته باید گفت که کشورهای کره، آلمان، آمریکا، سوئیس، کانادا و… اقدام به تولید این وسیله می کنند. تمامی این برندها خوب و استاندارد هستند. اما انتخاب نهایی بر عهده ی پزشک می باشد.

شما با مراجعه به یک کلینیک استاندارد دندانپزشکی و همچنین با انتخاب یک پزشک خوب و حاذق می توانید در رابطه با این مسئله به اطمینان برسید.

کلام آخر

  • از دست دادن دندان اتفاقی قابل جبران است. افراد می توانند از روش کاشت دندان استفاده کنند و دندان های از دست رفته را بازیابی نمایند.
  • استفاده از ایمپلنت محدودیت سنی خاصی ندارد. با رعایت بهداشت دهان و دندان هر فردی می تواند برای انجام آن کاندید شود.
  • بازیابی زیبایی مهمترین مزیت کاشت دندان است. با استفاده از ایمپلنت می توان اعتماد به نفس از دست رفته را بازگرداند.
  • نیاز و عدم نیاز به پیوند استخوان، برند، تخصص و تجربه پزشک بر هزینه نهایی انجام این فرآیند اثرگذار هستند.

مشاوره و نوبت دهی