مجموعه دندانپزشکی و آموزشی

دکتر کابلــی فــرشچی

خانه   /   دندانپزشکی   /   مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان

مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان

دکتر علی کابلی فرشچی 2023-10-26 223view 0 comment

مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان را می توان مهم ترین مرحله بعد از انجام ایمپلنت دانست. برای این که بتوان نتیجه مطلوب و مورد نظر از ایمپلنت دندان گرفت، نیاز است تا به توصیه هایی که دندان پزشکتان به شما می کند توجه حداکثری داشته باشید. قبل از این که به این نکات اشاره کنیم، نیاز است تا در خصوص ایمپلنت دندان توضیحاتی دهیم؛ پس با ما همراه باشید.
ایمپلنت یک روش درمانی است که به وسیله آن می توان دندان هایی که بر اثر عوامل خارجی مانند شکستگی، خراب شدگی و… از بین رفته اند را جایگزین کرد. این روش درمانی، قدمتی طولانی در کشورهای مختلف دنیا دارد؛ اما نکته قابل توجه این است که در ابتدای پیدایش این روش مردم تمایل چندانی به استفاده از آن را نداشتند. این عدم تمایل را می توان نشات گرفته از عدم آگاهی درست از این روش درمانی دانست.
ایمپلنت یک پایه فلزی از جنس تیتانیوم است که درون لثه قرار می گیرد. بر روی این پایه یک اباتمنت وجود دارد. اباتمنت باعث نگه داشتن تاج و یا روکش دندان می شود.

مراحل ایمپلنت دندان

در ابتدا و قبل از شروع به انجام هر کاری نیاز است تا دندان پزشک وضعیت دهان و دندان ها را مورد بررسی قرار دهد. برای این بررسی نیاز است تا از دندان ها عکس برداری شود.
بعد از انجام عکس برداری نوبت به جراحی و انجام عمل ایمپلنت می رسد. در این مرحله دندان پزشک لثه را برش می دهد تا جا برای گذاشتن ایمپلنت باز شود. بعد از قرار دادن ایمپلنت درون لثه نوبت به بخیه زدن آن می رسد. برای این که بتوان اندازه روکش دندان را مشخص کرد نیاز است تا دندان پزشک از دندان ها قالب گیری کند. بعد از قالب گیری نیز این نمونه را به لابراتوار جهت ساخت ارسال می کند. معمولا بین 7 الی 10 روز زمان می برد تا قالب دندان ساخته شود.
بعد از ساخته شدن قالب دندان نوبت به قرار دادن آن روی اباتمنت می رسد. در این جا می توان گفت که عمل ایمپلنت دندان تمام شده است.
سوالی که ممکن است با آن رو به رو شوید این است که، چند جلسه برای انجام ایمپلنت نیاز است؟ در پاسخ باید گفت به صورت کلی عمل ایمپلنت در 4 جلسه انجام می شود؛ پس اگر جایی با این مورد که ایمپلنت در یک جلسه انجام می شود رو به رو شدید، بدانید که یک جلسه برای انجام ایمپلنت فوری است.
ایمپلنت فوری، نوعی از ایمپلنت است که در آن تمامی مراحل ایمپلنت معمولی در یک جلسه صورت می گیرد. در واقع ایمپلنت های فوری با معمولی هیچ تفاوتی در چگونگی انجام ندارند. برخی از دندان پزشکان بر این عقیده هستند که در ایمپلنت فوری نتیجه کار ممکن است مطلوب نباشد. در مورد درستی و یا نادرستی این جمله نمی توان اظهار نظر کرد؛ چرا که بسیاری از افراد از ایمپلنت فوری استفاده کردند و از نتیجه آن نیز رضایت داشتند. انتخاب روش انجام ایمپلنت را بر عهده دندان پزشکتان بگذارید.

مراقبت های بعد از ایمپلنت

باید ها و نباید های ایمپلنت دندان

برای این که بتوان از ایمپلنت دندان به مدتی طولانی استفاده کرد، نیاز است تا به یک سری از توصیه ها به درستی عمل شود. اگر شما نیز در دسته افرادی هستید که این تصور را دارید، می توانید به صورت دائمی از ایمپلنت خود استفاده کنید، سخت در اشتباه هستید. عمر مفید ایمپلنت دندان در صورتی که به توصیه ها، مو به مو عمل شود 10 سال است. البته بیان کردن این موضوع خالی از لطف نیست که جنس ایمپلنت نیز یکی از اصلی ترین عوامل تعیین کننده برای ماندگاری آن می باشد.
به طور مثال ایمپلنت هایی که توسط کشور سوئیس و یا آمریکا ساخته شده اند عمری طولانی تر را نسبت به ایمپلنت های ساخته شده توسط سایر کشورها دارند.
یکی از مهم ترین مراقبت های بعد از ایمپلنت را می توان عدم استفاده از الکل و دخانیات دانست. در صورتی که بعد از انجام ایمپلنت از 2 مورد ذکر شده استفاده کنید، طول عمر ایمپلنت شما از 10 سال به 5 سال کاهش پیدا می کند.
استفاده ابزاری از دندان ها را به کل فراموش کنید. برخی از افراد عادت به شکستن اجسام سفت و سخت مانند گردو، بادام و… را با دندان های خود دارند. اگر بعد از انجام ایمپلنت این عادت خود را ترک نکنید، باعث می شود تا از عمر مفید ایمپلنت کاسته شود.
اهمیت مضاعف دادن به دندان ها: بعد از عمل ایمپلنت باید بسیار بیش تر از گذشته به تمیزی دندان ها اهمیت داد؛ چرا که دندان ها نسبت به گذشته حساس تر شده اند. برای این منظور نیاز است تا هر روز از دهان شویه، مسواک و نخ دندان که مناسب برای دندان های ایمپلنت شده است، استفاده نمایید.

مراقبت های کوتاه مدت از ایمپلنت

مراقبت های بعد از ایمپلنت به دو دسته مراقبت های بلند مدت و مراقبت های کوتاه مدت تقسیم می شوند. در خصوص مراقبت های بلند مدت توضیحاتی کلی داده شد. در این قسمت از مقاله می خواهیم از مراقبت هایی که نیاز است بلافاصله بعد از انجام ایمپلنت صورت پذیرد، صحبت کنیم.
بعد از کاشت ایمپلنت به سرعت دهان خود را نشویید؛ چرا که در این صورت ممکن است ایمپلنت شما آسیب ببیند.
از دستکاری کردن ایمپلنت نیز پرهیز کنید. برخی از افراد عادت به بازی کردن با ایمپلنت خود را دارند؛ اگر بلافاصله بعد از انجام ایمپلنت به آن دست بزنید، ممکن است ایمپلنت شما شل شود و یا حتی دچار خون ریزی شود.
تا چند روز بعد از ایمپلنت دندان، از نوشیدن خوراکی های سرد دوری کنید؛ همچنین اگر عادت دارید تا با نی نوشیدنی بخورید بعد از انجام ایمپلنت تا 10 روز با این عادت خود خداحافظی کنید.
تا زمانی که اثر بی حسی به صورت کامل از بین نرفته است خوراکی های داغ را نخورید.
بهتر است تا چند روز فعالیت بدنی سنگین را انجام ندهید، چرا که در این صورت ممکن است به محلی که ایمپلنت درون آن قرار دارد، فشار وارد شود و در این ناحیه شاهد خون ریزی باشیم.
رژیم غذایی داشتن از دیگر مراقبت های کوتاه مدت بعد از ایمپلنت به شمار می آید. در رژیم غذایی خود سعی کنید از مواد غذایی نرم استفاده کنید.

مواد غذایی مناسب بعد از ایمپلنت

مصرف کردن مواد غذایی مناسب بعد از جراحی ایمپلنت را می توان یکی از مراقبت های کوتاه مدت و در عین حال مهم دانست. برای این که تا یک هفته بعد از انجام ایمپلنت دندان ها حساس می شوند و در صورت کوچک ترین آسیب صدمه می خورند، بهتر است رژیم غذایی درستی را داشته باشید.
در این رژیم غذایی سعی کنید مواد خوراکی نرم را جای دهید. مصرف مواد خوراکی همچون پنیر، شیر، ژله، پاستا، انواع سوپ، انواع کیک ها و… می تواند بسیار برای شما مفید باشد؛ چرا که جنبه درمانی را نیز دارد.
مواد غذایی نا مناسب بعد از انجام ایمپلنت
تا زمانی که دوران نقاهت خود بعد از انجام ایمپلنت را سپری کرده باشید، باید از مصرف برخی از مواد خوراکی اجتناب نمایید. در ادامه لیستی از غذا هایی که باید از خوردن آن ها بعد از انجام ایمپلنت دوری نمایید را بیان می کنیم.
خوراکی های چسبنده همچون آدامس، آب نبات، عسل و… را به کل از برنامه غذایی خود حذف کنید.
از مصرف غذاهای سفت همچون انواع گوشت، استیک، مرغ و… را نیز پرهیز نمایید.
عوارض عدم رعایت مراقبت های بعد از ایمپلنت
اگر به مراقبت های بلند مدت و یا کوتاه مدت بعد از ایمپلنت به درستی عمل نشود، می تواند باعث شود تا درد زیادی را متحمل شوید؛ در کنار این درد اما ممکن است نتیجه کار آن طور که انتظار می رود، نشود. در صورتی که بلافاصله بعد از انجام ایمپلنت از غذا های سفت استفاده شود، می تواند دوران نقاهت این روش را افزایش دهد.

جلوگیری از خون ریزی دهان بعد از ایمپلنت دندان

از آن جایی که برای انجام ایمپلنت دندان پزشک مجبور به جراحی کردن لثه است، پس داشتن خون ریزی امری طبیعی است. بعد از انجام ایمپلنت دندان پزشک برای جلوگیری از خون ریزی، توصیه می کند یک گاز استریل را به آرامی فشار دهید. همین مورد سبب می شود تا خون ریزی به مرور زمان کم شود. بهتر است برای جلوگیری از عفونت و یا آلودگی هر نیم ساعت یک بار این گاز تعویض شود.
در برخی موارد نادر ممکن است خون ریزی ادامه دار باشد؛ در چنین صورتی، توصیه می شود یک چای کیسه ای را بر روی دندان بگذارید و تا نیم ساعت آن را فشار دهید. اسید تانیکی که در چای کیسه ای موجود است به منعقد شدن خون کمک شایانی می کند.
داشتن خون ریزی، درد و تورم تا 72 ساعت بعد از انجام ایمپلنت موردی طبیعی است؛ با این حال اگر این درد ادامه دار بود و بیش تر از 72 ساعت شد، نیاز است تا مشکل را با دندان پزشک مطرح نمایید.
نکات ناگفته از مراقبت های بعد از ایمپلنت
ممکن است بعد از ایمپلنت کردن، دندان ها دچار عفونت شوند. برای جلوگیری از این عفونت باید به بهداشت دهان و دندان توجه ویژه ای شود چرا که در غیر این صورت با مشکلات زیادی رو به رو خواهید شد. نخ دندان، مسواک و دهان شویه از ابزار های مهم برای پاک کردن دندان ها به شمار می روند.
اشیاء و اجسام نوک تیز می توانند به بافت نرم ایمپلنت آسیب و صدمه برسانند. برای جلوگیری از این صدمه تا حد امکان سعی کنید از خلال دندان برای تمیز کردن دندان هایتان استفاده نکنید.
برای این که خیالتان از بابت عفونت و مسائل دیگر راحت باشد، بهتر است هر 6 ماه یکبار برای چکاپ و بررسی وضعیت دندان هایتان به دندان پزشک مراجعه کنید.
در این مقاله سعی کردیم در خصوص مراقبت های بعد از ایمپلنت توضیحاتی مفید در اختیارتان قرار دهیم؛ امیدواریم از خواندن این مقاله لذت برده باشید.

اشتراک گذاری :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد، لطفا تمامی کادرها را به دقت پر کنید.

مقالات دیگر

articles

ایمپلنت بدون درد

ایمپلنت بدون درد دندان، یک روش درمانی است تا دندان‌ های آسیب دیده یا از دست رفته با دندان‌ های مصنوعی […]

بررسی دندان قروچه در شب

در این مقاله قصد داریم تا در رابطه با دندان قروچه در شب صحبت کنیم؛ همچنین عوارض این کار را نیز […]

جلوگیری از عفونت بعد از ایمپلنت

یکی از مهم ترین عوارض بعد از انجام کاشت دندان را می توان عفونت بعد از ایمپلنت دانست. این نوع عفونت […]

بررسی یک طرفه جویدن غذا

  در این مقاله قصد داریم تا در رابطه با عوارض یک طرفه جویدن غذا و مشکلاتی که ممکن است، در […]

انتخاب رنگ ایمپلنت

انتخاب رنگ ایمپلنت ، یکی از مهم ترین دغدغه هایی است که این روزها بسیاری از افراد با آن رو به […]

مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان

مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان را می توان مهم ترین مرحله بعد از انجام ایمپلنت دانست. برای این که بتوان […]

تاثیر ماریجوانا بر دندان

در این مقاله می خواهیم تا در رابطه با تاثیر ماریجوانا بر دندان صحبت کنیم. اگر شما نیز به این موضوع […]

لیفت لثه چیست؟

وضعیت دهان، دندان و لثه هر فرد با دیگری متفاوت است. برخی از افراد لثه های بلندی دارند و برخی دیگر […]

ویژگی‌ های یک مسواک خوب

در این مقاله قصد داریم تا در رابطه با ویژگی‌ های یک مسواک خوب صحبت کنیم. اهمیت سلامتی دندان ها بر […]

نایت گارد چه کمکی به ما می کند؟

نایت گارد یا محافظ شبانه، وسیله ای است که برای جلوگیری از خم شدن و آسیب دیدن دندان ها مورد استفاده […]

مشاوره و نوبت دهی