مجموعه دندانپزشکی و آموزشی

دکتر کابلــی فــرشچی

خانه   /   دندانپزشکی   /   بررسی یک طرفه جویدن غذا

بررسی یک طرفه جویدن غذا

دکتر علی کابلی فرشچی 2024-01-01 386view 0 comment

 

در این مقاله قصد داریم تا در رابطه با عوارض یک طرفه جویدن غذا و مشکلاتی که ممکن است، در صورت تداوم این عادت برای فرد پیش آید صحبت کنیم. اگر شما نیز درگیر این عادت غلط هستید و یا به این مطالب علاقه مند می ‌باشید بهتر است تا پایان این مقاله همراه ما باشید. زیرا قصد داریم اطلاعاتی سود مند و مفیدی در این‌ زمینه ارائه دهیم. اطلاعاتی که ممکن است آگاهی شما را افزایش داده و دید شما را نسبت به این مسئله باز تر نماید.

مقدمه

یک طرفه جویدن غذا، مشکلی می باشد که بعضی از افراد به آن دچار هستند و عوارض ناشی از آن را با خود به دوش می کشند. این عادت نادرست از بچگی همراه کودکان می‌ باشد و تا بزرگسالی آن ها را همراهی‌ می‌کند. بهتر است از کودکی به کودکان خود نحوه صحیح درست جویدن غذا را آموزش دهید. این مشکل عوارض زیادی را در آینده برای کودکان به وجود می آورد. ممکن است خوردن و جویدن غذا کاری ساده و بدون هیچ اصولی باشد. اما این کار آدابی دارد که اگر درست انجام نشود، می توان گفت در آینده مشکلات و ناراحتی های زیادی را به وجود می آورد. با آموزش درست جویدن می توانید از بروز مشکلات زیادی در آینده جلوگیری نمایید.

می توان‌ گفت این عادت، تاثیرات بدی بر روی دندان ها و استخوان فک می‌ گذارد. اگر دندان های یک طرف را نیز نداشته باشید، نباید به این کار عادت کنید. در ادامه به مشکلات ناشی از یک طرفه جویدن غذا می‌ پردازیم. استمرار این کار سبب می شود که یک طرف صورت فعالیت زیادی داشته باشد و طرف دیگر بدون فعالیت باقی بماند.

بررسی مشکلات ناشی از یک طرفه جویدن غذا

همانطور که گفته شد یک طرفه جویدن غذا باعث بروز مشکلاتی در آینده برای افراد می شود. این عارضه ممکن است کیفیت زندگی‌ فرد را نیز با مشکلاتی دچار کند. این کار سبب بروز مشکلاتی برای مفصل گیجگاهی فک می شود. این مفصل بسیار پرکار و پر فعالیت می باشد و می توان آن را تنها ترین مفصل متحرک در قسمت سر و صورت دانست. این مفصل بسیار حساس می باشد و باید از آن بسیار مراقبت کرد. همچنین یک سری عادت ها مانند یک طرفه جویدن غذا و یا دندان قروچه سبب ایجاد فشار زیاد در این قسمت می شوند و به آن آسیب وارد می‌ کنند.

 

یکی از مشکلات شایع دیگر که در اثر یک طرفه جویدن غذا به وجود می آید، پوسیدگی دندان های آن قسمت می باشد. همچنین با گذشت زمان لثه های آن قسمت تحلیل می رود و بیماری های لثه ایجاد می‌ گردد. برای اینکه الیاف های دندان سالم بمانند، باید از آن ها استفاده شود. اگر از این الیاف ها استفاده نگردد این قسمت تحلیل رفته و از بین می رود. اگر یک طرفه جویدن غذا شدت پیدا کند و در این کار فرد استمرار داشته باشد، ممکن است در شکل و ظاهر صورت تغییراتی ایجاد شود و نامتقارن بودن و عدم قرینگی‌ ایجاد گردد.

این اتفاق در غذا هایی که سفت هستند می تواند تاثیرات منفی بیشتری داشته باشد. با جویدن غذا های سفت تنها با یک طرف فشار بیشتری به استخوان فک می آید و لثه های آن قسمت به مرور از بین می روند و پوست آن ها بسیار نازک می شود. همچنین دندان های قسمتی که فرد با آن غذا ها را می جود بسیار حساس می شود. به طوری که با برخورد هر ماده غذایی گرم و سرد و یا مواد غذایی ترش و شور ممکن است فرد درد زیادی را متحمل شود.

عوارض یک طرفه جویدن غذا به چه صورت می باشد؟

یک طرفه جویدن غذا سبب می شود لبخند زدن با مشکل همراه شود و لبخند فرد شکل ظاهری زیبایی نداشته باشد. به طور کل‌ می تواند ظاهر افراد را به مشکلات عدیده ای روبرو سازد. همچنین می تواند اعتماد به نفس او را پایین آورده و تعاملات او با مردم را با مشکل رو به رو سازد.  این اتفاق باعث به وجود آمدن عوارض زیادی هم در ظاهر و هم در قسمت های داخلی دهان و فک می شود. اگر شخص نتواند یک طرفه جویدن غذا را در خود اصلاح کند، این نامتقارن بودن صورت شدت می‌ گیرد و در ظاهر شکل نازیبایی به صورت او می دهد. رشد جمجمه تا سنین جوانی نیز ممکن است ادامه داشته باشد. بعضی از عادت های نادرست فرد سبب می شود که این شکل ظاهری با مشکل مواجه شود. همچنین ممکن است حالت گونه و گوشه های لب فرد نیز افتاده شود و ظاهری نازیبا به خود بگیرد.

 

با یک طرفه جویدن غذا، تمام‌ پلاکت ها و میکروب ها در یک قسمت دهان جمع می شوند و پوسیدگی‌ در آن قسمت بسیار بیشتر می گردد. همچنین این اتفاق به مرور باعث تحلیل لثه ها می شود و بعد از آن ممکن است عفونت های شدید در لثه ایجاد شود.

همچنین یک طرفه جویدن غذا، برای افرادی که دندان مصنوعی دارند مشکل ساز می باشد. این اتفاق به مرور سبب می شود که تعادل دندان مصنوعی در دهان فرد بر هم بخورد دیگر نتواند از آن دندان های مصنوعی استفاده کند.

با یک طرفه جویدن غذا، کارایی یک قسمت نسبت به قسمت دیگر بیشتر می شود و این اتفاق باعث ایجاد ناهمواری شدید در دهان فرد می‌ گردد و در نهایت در شکل ظاهری او نمود پیدا می‌ کند.

اگر شما نیز درگیر این نوع عادت نادرست هستید، بهتر است تا در سریع ترین زمان ممکن به رفع این مشکل بپردازید. زیرا عوارض آن به قدری زیاد و چشم گیر است که تا پایان عمر فرد را می تواند درگیر سازد.

نشانه های مهم در تشخیص یک طرفه جویدن غذا

اگر‌ شما نیز در هنگام آدامس جویدن و یا غذا خوردن تنها با یک طرف دهان اقدام به جویدن می‌ کنید، می توانید پی به وجود این عادت نادرست ببرید. همچنین اگر دهان خود را چند مرتبه پشت سر هم باز و بسته کنید، صدای تق تق و یا خش خش بشنوید، یعنی اینکه مفصل گیجگاهی فکی شما مشکل دارد و باید سریعا اقدام‌ به رفع آن‌ نمایید. اگر این صدای تق تق و یا خش خش همراه با درد در قسمت سر و صورت و گردن شما باشد، باید به وخیم بودن اوضاع پی‌ ببرید. بهتر است این عادت را سریعا ترک کرده و یک سری اقدامات برای بهتر شدن آن نمایید. بهتر است با یک حوله نیمه‌ گرم عضلات صورت خود را کمپرس کرده و ماساژ دهید. اگر باز هم همچنان این مشکلات همراه شما بود، بهتر است در اولین فرصت به یک متخصص دندانپزشک مراجعه نمایید.

با کمی دقت در  نحوه جویدن غذا می توانید به راحتی پی‌ به وجود این مشکل در خود ببرید. یک طرفه جویدن غذا عادتی می باشد که برای دیروز و امروز نیست و مطمئنا از بچگی همراه شما بوده است. این مشکل می تواند تا پایان عمر نیز در کنار شما باشد. پس‌ بهتر است در صورت وجود این عارضه اقدامات پیگیرانه را انجام دهید. همچنین بهتر است در قدم نخست به یک دندانپزشک متخصص مراجعه نمایید و این مشکل را پی‌ گیری کنید. حل مشکل یک طرفه جویدن غذا کاری سخت و غیر ممکن نیست و با کمی تمرین و دقت می توانید به راحتی و در کوتاه ترین زمان ممکن آن را درمان نمایید.

اهمیت معاینه توسط دندانپزشک

عارضه یک طرفه جویدن غذا را می توان یک عارضه جدی دانست که در صورت استمرار می تواند عوارض زیادی را به همراه داشته باشد. همچنین این عارضه موقعی مهم می شود که بر شکل ظاهری صورت و یا سلامت فرد نیز تاثیر بگذارد. با مراجعه به یک دندانپزشک متخصص می توان به راحتی این مشکل را حل نمود. معاینه توسط دندانپزشک از اهمیت بالایی برخوردار دست. اگر این اقدام زودتر انجام شود، می توان گفت عوارض آن کمتر بوده و سریع تر نیز برطرف می‌ گردد. طبق تحقیقاتی که انجام شده است، هنگام یک طرفه جویدن غذا TMJ طرف مقابل بار روانی زیادی را تحمل می‌ کند. می توان گفت جویدن یک طرفه غذا در بین افراد شایع است. اما بهتر است در هنگام جویدن به این موضوع دقت کرده و از دو طرف فک خود استفاده کنید.

 

جمع بندی

در مطالب بالا در مورد عوارض یک طرفه جویدن غذا صحبت کردیم. باید در نظر داشته باشید که از کودکی فرزندان خود را آموزش دهید. با آموزش به موقع و درست می توان از به وجود آمدن این مشکل جلوگیری نمود. به این ترتیب فرزندان در بزرگسالی نیز دیگر درگیر این مشکل و عوارض آن نمی شوند. اگر شما نیز درگیر این مشکل هستید، جای نگرانی نیست. بهتر است در زمانی مناسب به یک دندانپزشک متخصص مراجعه نمایید و این عادت نادرست را برطرف نمایید. اگر افراد به صورت دوره ای توسط دندانپزشک چکاپ شوند، می توانند سریع به وجود این مشکل پی ببرند. پی بردن سریع به این مشکل و انجام روش های درمانی و ترک این عادت سبب می شود که از به وجود آمدن عوارضی مانند نامتقارن شدن صورت، تحلیل لثه ها و یا پوسیدگی زیاد یک طرف دندان ها و … جلوگیری به عمل آید.

شاید در ظاهر این مشکل زیاد حاد و جدی نباشد و افراد به آن دقت و توجه کافی نکنند، اما در صورت درگیر شدن با عوارض آن می توان گفت که مشکلات زیادی برای فرد ایجاد می شود.

در بالا سعی شد تا حدودی در رابطه با اهمیت یک طرفه جویدن غذا و عوارض آن بر روی دندان ها و لثه و شکل ظاهری صورت صحبت کنیم. امید است با این مطالب توانسته باشید اطلاعات مفید و سودمند را به دست آوردید؛ یا اگر خود درگیر این مشکل

اشتراک گذاری :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد، لطفا تمامی کادرها را به دقت پر کنید.

مقالات دیگر

articles

ایمپلنت بدون درد

ایمپلنت بدون درد دندان، یک روش درمانی است تا دندان‌ های آسیب دیده یا از دست رفته با دندان‌ های مصنوعی […]

بررسی دندان قروچه در شب

در این مقاله قصد داریم تا در رابطه با دندان قروچه در شب صحبت کنیم؛ همچنین عوارض این کار را نیز […]

جلوگیری از عفونت بعد از ایمپلنت

یکی از مهم ترین عوارض بعد از انجام کاشت دندان را می توان عفونت بعد از ایمپلنت دانست. این نوع عفونت […]

بررسی یک طرفه جویدن غذا

  در این مقاله قصد داریم تا در رابطه با عوارض یک طرفه جویدن غذا و مشکلاتی که ممکن است، در […]

انتخاب رنگ ایمپلنت

انتخاب رنگ ایمپلنت ، یکی از مهم ترین دغدغه هایی است که این روزها بسیاری از افراد با آن رو به […]

مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان

مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان را می توان مهم ترین مرحله بعد از انجام ایمپلنت دانست. برای این که بتوان […]

تاثیر ماریجوانا بر دندان

در این مقاله می خواهیم تا در رابطه با تاثیر ماریجوانا بر دندان صحبت کنیم. اگر شما نیز به این موضوع […]

لیفت لثه چیست؟

وضعیت دهان، دندان و لثه هر فرد با دیگری متفاوت است. برخی از افراد لثه های بلندی دارند و برخی دیگر […]

ویژگی‌ های یک مسواک خوب

در این مقاله قصد داریم تا در رابطه با ویژگی‌ های یک مسواک خوب صحبت کنیم. اهمیت سلامتی دندان ها بر […]

نایت گارد چه کمکی به ما می کند؟

نایت گارد یا محافظ شبانه، وسیله ای است که برای جلوگیری از خم شدن و آسیب دیدن دندان ها مورد استفاده […]

مشاوره و نوبت دهی