مجموعه دندانپزشکی و آموزشی

دکتر کابلــی فــرشچی

خانه   /   دندانپزشکی   /   بررسی دندان قروچه در شب

بررسی دندان قروچه در شب

دکتر علی کابلی فرشچی 2024-03-02 292view 0 comment

در این مقاله قصد داریم تا در رابطه با دندان قروچه در شب صحبت کنیم؛ همچنین عوارض این کار را نیز بر شماریم. دندان قروچه در شب را می توان کاری غیر ارادی دانست. این مشکل دارای عوارض زیادی می باشد و گریبان گیر کودکان نیز می شود. اگر شما نیز از این مشکل رنج می برید و یا دوست دارید اطلاعاتی در رابطه با این موضوع به دست آورید، تا پایان این مقاله همراه ما باشید. زیرا قصد داریم اطلاعات مفیدی ارائه دهیم.

 

دندان قروچه در شب کاری غیر ارادی

انجام دندان قروچه در شب را می توان یک کار غیر ارادی دانست. هستند افرادی که با این مشکل دست به گریبان شده اند. این اتفاق ممکن است به علت استرس و اضطراب های شدید در فرد به وجود آید. این عمل با فشار دادن دندان ها بر روی هم و ساییدن آن ها همراه است و بیشتر در خواب و به صورت ناخودآگاه صورت می پذیرد. البته ممکن است این مشکل به علت آپنه خواب نیز به وجود آید.

آپنه خواب همان وقفه تنفسی در خواب می باشد. نام دیگر‌ دندان قروچه، براکسیسم می باشد که درصدی از افراد را درگیر خود کرده است. این ساییدن دندان ها به هم و فشار دادن آن ها در هنگام شب، سبب می شود که فرد با مشکلات زیادی رو به رو شود؛ همچنین صبح، هنگامی که از خواب بیدار می شود ممکن است با دندان درد شدید و حسی ناخوشایند مواجه گردد. این مشکل علائم و نشانه هایی دارد که در ادامه به بررسی آن ها خواهیم پرداخت.

 

 

بررسی علائم و نشانه های دندان قروچه

دندان قروچه در شب، با یک سری نشانه و علائم همراه می باشد. این اتفاق در شب هنگام ممکن است با ایجاد صدا اتفاق بیفتد و همسر و کسی که در کنار شما خوابیده است را اذیت و آزرده خاطر کند. این اتفاق ممکن است به قدری تاثیرگذار باشد که دندان های افراد را لب پر کند و یا باعث لق شدن دندان های شخص شود. در صورت استمرار این کار، مینای دندان به طور کامل ساییده می شود و لایه های زیرین دندان نمایان می شوند.

همچنین بر روی عضلات فک تاثیر می‌گذارد و باعث قفل شدن این عضلات می‌گردد. به گونه ای که دیگر فرد نتواند به طور کامل فک خود را باز نماید. از دیگر علائم دندان قروچه در خواب می توان به ایجاد حساسیت شدید در دندان ها، سردرد های شدید، اختلال خواب، گاز گرفتگی گونه، درد صورت و گردن و فک، درد هایی که به صورت گوش درد خود را نشان می دهند، اشاره کرد.

تمام این مشکلات ممکن است برای افرادی که دچار دندان قروچه در شب هستند، اتفاق بیفتد و آن ها را کلافه و مستاصل نماید. در نتیجه در صورت بروز هر کدام از این مشکلات بهتر است در سریع ترین زمان ممکن، با یک متخصص در این زمینه مشورت کنید و به فکر راه چاره باشید.

در موارد شدید این وضعیت، دندان ها لق می شوند و فرد باید به دندانپزشک مراجعه کند.

عصب کشی و ایمپلنت دندان و … روش هایی می باشد که ممکن است این افراد مجبور به انجام آن ها شوند. البته ممکن است کار به همین جا ختم نشود و در مواقع حاد و شدید تر مفصل های فک نیز درگیر شوند. این درگیری می تواند شامل تخریب مفصل فک شود و در مواقعی باعث تغییر شکل صورت نیز گردد‌.

 

 

نحوه تشخیص دندان قروچه

دندان قروچه در شب، بیماری می باشد که بهتر است سریع تشخیص داده شود. در صورت مراجعه به یک دندانپزشک می توان تا حدودی به وجود این مشکل پی برد. دندانپزشک با مشاهداتی که دارد و آثار هایی که بر روی دندان های فرد ایجاد شده اند و پرسیدن چند سوال می تواند به وجود این مشکل پی ببرد. البته باید موارد زیر برای مشخص شدن میزان شدت آن بررسی شود.

میزان حساسیت های عضله های فک، ناهنجاری هایی که در دندان ها به وجود آمده است مانند شکستگی دندان ها، بررسی اختلالات مفصل فک و… همگی مواردی می باشند که باید توسط متخصص مربوطه بررسی شوند تا بتوان میزان شدت این مشکل را مشخص کرد.

در این مواقع بهتر است فرد به یک متخصص خواب و یا روان درمانگر مراجعه نماید. اگر دندان قروچه در شب مربوط به مشکلات خواب باشد، باید به یک متخصص خواب مراجعه شود. پزشک متخصص در این زمینه در رابطه با مشکلات خواب تخصص و تبحر دارد. با بررسی هایی که متخصص خواب انجام‌ می دهد می تواند به این موضوع پی ببرد که آیا فرد اختلالات خواب مانند وقفه تنفسی دارد یا خیر. البته اگر مشخص شود که شما دارای استرس و اضطراب های شدید هستید، باید به یک روان درمانگر مراجعه کنید؛ زیرا تا برطرف شدن استرس های فرد نمی توان دندان قروچه او را در خواب کنترل نمود. البته یک سری راهکار ها وجود دارند که از ایجاد دندان قروچه در شب جلوگیری می کنند. در ادامه به بررسی این راهکار ها خواهیم پرداخت.

 

 

راهکار های مفید برای جلوگیری از دندان قروچه در شب

یک سری راهکار ها وجود دارند که می تواند از ایجاد دندان قروچه در شب جلوگیری نماید؛ به عنوان مثال پرهیز از مصرف الکل می تواند یک راه عالی باشد؛ زیرا احتمال دارد این ماده در بروز دندان قروچه موثر باشد. پرهیز از خوردن موادی که کافئین دارند مانند چای و قهوه مخصوصا در هنگام شب، نجویدن اشیا مانند یخ و مداد و…، پرهیز از جویدن آدامس نیز می تواند راهکار خوبی باشد؛ زیرا این عمل باعث می شود فرد به عمل ساییدن عادت نماید. گذاشتن یک حوله گرم در گونه نیز سبب می شود عضلات شل شوند.

این راهکار ها که گفته شد تنها چند راه برای جلوگیری از دندان قروچه می باشند؛ اما باید در نظر داشته باشید این مشکل باید اصولی و ریشه ای حل شود. در صورت مراجعه به یک روان درمانگر و یا متخصص خواب و انجام بررسی های لازم‌ می توان ریشه این مشکل را مشخص نمود. با مشخص شدن دلیل به وجود آمدن این اتفاق می توان از بروز آن جلوگیری کرد و یا آن را تحت کنترل قرار داد.

دندان قروچه در شب علاوه بر اذیت هایی که برای اطرافیان دارد، بسیار در روحیه خود فرد نیز تاثیرگذار است. ممکن است فرد با درد های شدید در ناحیه سر و فک و دندان از خواب بیدار شود. این درد ها نیز سبب می شوند کیفیت زندگی فرد تغییر کند و نتواند به طور کامل بر روی فعالیت های روزانه اش تمرکز کند. پس بهتر است افراد تا قبل از اینکه این مشکل جدی تر نشده است و آسیب های بیشتری به آن ها نزده است، یک راه درمان برای مشکل دندان قروچه در خواب پیدا کنند.

 

دارو های موثر در جلوگیری از این مشکل

برای مشکل دندان قروچه در شب، یک سری دارو ها وجود دارند. این دارو ها می توانند این مشکل را تا حدودی کنترل کنند. در بعضی مواقع پزشک یک سری دارو های شل کننده عضلات برای فرد در نظر می‌گیرد. این درمان را می توان یک درمان کوتاه مدت دانست. مصرف این دارو ها در شب و قبل از خواب می تواند تاثیر مفیدی داشته باشد تا عضلات فک و صورت شل شوند و فرد نتواند بر روی این نواحی اراده زیادی داشته باشد. طبق بررسی های انجام شده، بوتاکس نیز می تواند در درمان این مشکل تاثیر گذار باشد. با تزریق بوتاکس در نواحی مشخص شده، عضلات آن قسمت ها فلج می شوند و فرد دیگر نمی تواند این عضلات را فشار دهد.

مصرف یک سری دارو های ضد اضطراب و استرس نیز می تواند تاثیرگذار باشد. البته مصرف طولانی مدت دارو ها مضر است و حتما باید زیر نظر پزشک مصرف شوند. این دارو ها با کنترل احساسات و کم کردن استرس می توانند تا حدود زیادی از ایجاد دندان قروچه در شب جلوگیری نمایند.

البته همانطور که قبلا نیز گفته شد باید علت اصلی مشکل دندان قروچه مشخص شود تا بتوان یک درمان اساسی برای آن انجام داد. البته دندان پزشکان نیز محافظ های دندان را برای بیماران تجویز می‌ کنند که در هنگام شب درون دهان شان گذاشته و از آسیب به دندان هایشان جلوگیری شود.

 

 

مشکل دندان قروچه در کودکان

دندان قروچه در شب می تواند کودکان را نیز‌ درگیر کند. راهکار هایی برای جلوگیری از دندان قروچه در کودکان وجود دارند. کاهش استرس کودک یکی از این راهکار ها می باشد. بهتر است کودک خود را به ورزش های کششی تشویق کنید تا به این طریق عضلاتش شل گردد. کم آبی می تواند این مشکل را تشدید کند. پس مصرف آب زیاد در طول روز را فراموش نکنید و همواره به کودک خود این موضوع را یادآوری نمایید. حتما کودک خود را به صورت دوره ای و مرتب نزد دندانپزشک ببرید تا از سلامت دندان هایش مطمئن شوید.

در صورت درمان نشدن دندان قروچه در شب، می تواند در کیفیت زندگی فرد بسیار تاثیرگذار باشد. پیش آمده افرادی که این مشکل را داشته اند و تا مدت ها نتوانسته اند حتی در محل کار خود حضور پیدا کنند. این مشکلات می تواند در زندگی شغلی و خصوصی فرد تاثیرات بدی بر جای بگذارد. پس بهتر است در سریع ترین زمان ممکن، به یک‌ متخصص مراجعه شود تا علت به وجود آمدن این مشکل مشخص شده و درمان انجام گیرد. سلامتی موهبتی است که در صورت از بین رفتن دیگر‌ باز گردانده نمی شود. پس بهتر است قبل از اینکه این موهبت به خطر بیفتد، با انجام یک سری اقدامات پیش‌گیرانه و چکاپ های دوره ای، از آن محافظت نمایید.

امید است با مطالب بالا توانسته باشید اطلاعات سودمندی در رابطه با دندان قروچه در شب به دست آورده باشید. در صورت ابتلا به این مشکل باید در اولین فرصت به متخصصین این زمینه مراجعه کرده و در صدد رفع آن برآیید.

اشتراک گذاری :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد، لطفا تمامی کادرها را به دقت پر کنید.

مقالات دیگر

articles

مجموعه های درمان دندانپزشکی فشرده با بهترین شرایط

دندانپزشکی جزو رشته های بسیار مهم و حیاتی علم پزشکی به شمار می رود که از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. […]

دندانپزشکی قبل از مهاجرت برای مهاجرین

دندانپزشکی از جمله رشته های درمانی بسیار مهم در تمامی کشور های مختلف جهان از جمله ایران به شمار می رود. […]

درمان دندانپزشکی در مدت کوتاه با بهترین پزشکان

علم دندانپزشکی همواره جزو علوم بسیار مهم در زندگی انسان های مختلف به شمار رفته که در ادامه حیات آن ها […]

دندانپزشکی برای مسافران خارج از کشور در بهترین مجموعه ها

همان طور که می دانید، بسیاری از ایرانیان در خارج از کشور ایران و سایر کشور های جهان به ادامه زندگی […]

مهم ترین دلایل خونریزی لثه بعد از مسواک

شاید گاهی اوقات شما هم در هنگام مسواک زدن یا نخ دندان کشیدن، متوجه خونریزی لثه خود شوید. خونریزی لثه به […]

دندان درد بعد از خوردن بستنی

به طور کلی دندان درد بعد از خوردن بستنی، به دلیل قرار گرفتن دندان‌ ها در معرض محرک‌ های خارجی است. […]

سینوس لیفت چیست؟

در طی سال‌ های اخیر افراد بسیاری برای کاشت ایمپلنت دندان اقدام نموده اند. به همین خاطر هم جراحی سینوس لیفت […]

ایمپلنت بدون درد

ایمپلنت بدون درد دندان، یک روش درمانی است تا دندان‌ های آسیب دیده یا از دست رفته با دندان‌ های مصنوعی […]

بررسی دندان قروچه در شب

در این مقاله قصد داریم تا در رابطه با دندان قروچه در شب صحبت کنیم؛ همچنین عوارض این کار را نیز […]

جلوگیری از عفونت بعد از ایمپلنت

یکی از مهم ترین عوارض بعد از انجام کاشت دندان را می توان عفونت بعد از ایمپلنت دانست. این نوع عفونت […]

مشاوره و نوبت دهی