ایمپلنت بدون درد
ایمپلنت بدون درد دندان، یک روش درمانی است تا دندان های آسیب دیده یا از دست رفته با دندان های مصنوعی جایگزین شوند. در این روش نوعی ریشه مصنوعی شبیه به ریشه دندان واقعی، درون فک جای می گیرد. ایمپلنت ها به حفظ تراز دندان های مجاور کمک می کنند و شکل طبیعی صورت را هم حفظ می نمایند. در واقع این روش از متداول ترین روش ها برای جایگزین کردن دندان طبیعی است که علاوه بر ایجاد احساس دندان های طبیعی، طول عمر بالایی هم دارد. لازم است بدانید که جراحی ایمپلنت به روش ایمپلنت و با حالت استخوان فک مرتبط است. برخی از افراد قبل از انجام ایمپلنت، دچار استرس ناشی از درد، به هنگام انجام این روش می شوند. به همین دلیل دندانپزشکان در طول پروسه ایمپلنت دندان، از روش های متعددی برای ایمپلنت بدون درد استفاده می کنند تا بیمار آرام و راحت باشد.
آیا جراحی ایمپلنت درد دارد؟
از سوالاتی که در ذهن برخی از افرادی که به فکر کاشت ایمپلنت دندان هستند، می گذرد باید به این سوال اشاره کرد که آیا کاشت ایمپلنت دردناک است؟
حقیقت این است که بسیاری از مردم برای انجام این روش درمانی تردید دارند؛ حتی اگر بتوانند از این روش سود ببرند، نمی خواهند درد را تجربه نمایند. ممکن است نام ایمپلنت دندان ترسناک به نظر برسد؛ اما حقیقت این است که امروزه با تکنیک های مدرن بیهوشی و تکنولوژی های پیشرفته اغلب افراد، ایمپلنت بدون درد یا درد بسیار کمی را به هنگام این عمل تجربه می نمایند. مانند هر روش جراحی دیگری، ممکن است جراحی ایمپلنت دندان هم با کمی درد همراه باشد، اما روش های گوناگونی برای انجام ایمپلنت بدون درد وجود دارد که در ادامه به برخی از آن ها اشاره می کنیم.
روش های انجام ایمپلنت بدون درد
امروزه تکنیک های بیهوشی بسیار پیشرفته ای نسبت به سال های گذشته برای انجام ایمپلنت بدون درد وجود دارد. در واقع این پیشرفت ها عملاً ایمپلنت را برای بیماران بدون درد می کند. اولین روش درمانی برای انجام ایمپلنت بدون درد، استفاده از آرام بخش های موضعی یا همان بی حسی است. آرام بخش ها به بیمار کمک می کنند تا به هنگام انجام ایمپلنت، دردی را احساس نکند. این تکنیک باعث می شود که ایمپلنت به راحتی در قسمت مشخص شده قرار بگیرد؛ بدون اینکه بیمار دردی احساس نماید. در این روش، بیمار کاملاً هوشیار است اما در طول جراحی هیچ گونه دردی را احساس نمی کند.
راهکار دیگر برای انجام ایمپلنت بدون درد، استفاده از آرام بخش های خوراکی است. این نوع آرام بخش ها به صورت قرص استفاده می شوند. این قرص ها به گونه ای طراحی شده اند که احساس خواب آلودگی عمیق ایجاد می کنند و به نوعی بیهوشی کوتاه مدت محسوب می شوند. برای بیمارانی که ترجیح می دهند در حین جراحی، از کارهای انجام شده بی اطلاع باشند، اما بیهوش هم نشوند، می توان از آرام بخش های سبک همراه با بی حسی موضعی استفاده نمود. آرام بخش ها بیمار را به یک خواب سبک می برند و تا حد زیادی بیمار را از درمان انجام شده بی اطلاع می کنند.
بیهوشی عمومی نیز از محدود روش های انجام ایمپلنت بدون درد است. این نوع بیهوشی به پزشک اجازه می دهد تا بیمار را به صورت کامل بیهوش نماید. این بدان معنی است که در طول جراحی ایمپلنت، شخص بیمار کاملاً بیهوش است و متوجه انجام جراحی نمی شود. البته برخی دندانپزشکان به هنگام انجام ایمپلنت بدون درد، از میکروسکوپ دندانی در طول درمان استفاده می کنند. این امر باعث می شود تا دید واضحی از فک داشته باشند و برش های دقیق و کوچکی را روی لثه ایجاد نمایند.
هدف از ایمپلنت بدون درد
هدف از ایمپلنت بدون درد، این است که میزان خونریزی و درد به حداقل ترین میزان ممکن برسد. برای این امر دندانپزشک از دیگر از روش های دیجیتال و لیزری استفاده می نمایند و پایه ایمپلنت را کاشت می کنند. ایمپلنت های دندانی هیچگونه صدایی تولید نمی کنند. همچنین این دندان ها نمی لغزند و باعث آسیب استخوانی به فک نمی شوند. دلیل جا به جا نشدن ایمپلنت ها در دهان، جوش خوردن ریشه فلزی آنها به استخوان فک است. برخلاف دندان های واقعی موادی که در ایمپلنت های دندان مورد استفاده قرار می گیرند هرگز خراب نمی شوند. بنابراین می توان با اجرا ایمپلنت بدون درد، دندان های از دست رفته را بدون درد یا خرابی جایگزین نمود.
مزایای انجام ایمپلنت بدون درد
ایمپلنت های دندانی مثل دندان های طبیعی عمل می کنند و بزرگترین مزیت انجام این روش، بازگرداندن قدرت جویدن خوراکی ها به صورت کامل است. لازم است بدانید ایمپلنت بدون درد، قدرت جویدن را به صورت کامل باز می گرداند. این روش درمانی به قدری طبیعی است، که بیماران تفاوت بین دندان طبیعی و دندان ایمپلنتی را تشخیص نمی دهند. بیماران پس از انجام ایمپلنت، می توانند کاملاً عادی غذا بخورند و به طور معمول مسواک بزنند و نخ دندان بکشند.
ایمپلنت بدون درد، ممکن است تا آخر عمر دوام داشته باشد؛ زیرا ایمپلنت ها از تیتانیوم ساخته شده اند و به استخوان فک متصل می شوند. اما در صورت عصب کشی و پر کردن، ممکن است دندان حدود ۱۰ سال دوام بیاورد. ایمپلنت ها از کوچک شدن استخوان فک نیز پیشگیری می کنند. بعد از کشیدن دندان در طی یک سال، حدود ۲۰ درصد از حجم استخوان فک از بین می رود. اما با انجام ایمپلنت و جایگزین کردن ریشه و دندان، علاوه بر اینکه جویدن به حالت عادی برمی گردد، تحریک لازم برای رشد طبیعی استخوان نیز فراهم می شود.
انجام ایمپلنت بدون درد، افزون بر اینکه مزایای زیادی برای جویدن خوراکی ها دارد، می تواند از افتادگی صورت و پیری زود هنگام نیز پیشگیری کند. با از دست دادن دندان و کاهش استخوان فک در صورت، افتادگی ایجاد می شود. بر اثر افتادگی صورت، به مرور زمان بین نوک بینی و چانه کمتر می گردد. در این زمان چین و چروک ها در اطراف دهان بیشتر شده و چانه نوک تیزتر می شود و سن فرد را بیشتر از سن واقعی نشان می دهد. استفاده از دندان مصنوعی ممکن است، الگوی صحبت کردن و گفتار را تغییر دهد. اما با انجام ایمپلنت به هنگام صحبت کردن، الگوی گفتاری حفظ می شود.
نکات مهم مراقبت از ایمپلنت دندان
افرادی که تجربه ایمپلنت بدون درد را دارند، برای بهره مند شدن از مزایای کامل آن باید از ایمپلنت ها به خوبی مراقبت نمایند. در واقع مراقبت از ایمپلنت از لحظه خروج از مطب دندانپزشک شروع می شود. در ۲۴ ساعت اولیه پس از ایمپلنت بدون درد، بهتر است سر بدون حرکت و به سمت بالا باشد. همچنین برای تحلیل تورم و درد، باید کیسه یخ به مدت ۱۵ دقیقه بر روی صورت قرار بگیرد. در این زمان فرد تنها مجاز به خوردن غذا های نرم است. اما پس از ۲۴ ساعت، باید موارد زیر را نیز برای مراقبت از ایمپلنت دندان در نظر گرفت.
اولین نکته مهم مراقبت از ایمپلنت پس از کاشت، تعویض مسواک است. مسواک مناسب برای ایمپلنت های دندانی مسواک های نرم و از جنس نایلونی هستند. مسواک های سخت ممکن است ایمپلنت را خراش دهند. پس از ایمپلنت دندان، دو بار مسواک زدن در روز به صورت منظم و نخ دندان کشیدن بسیار مهم است. در هفته های اول جراحی ایمپلنت، بهتر است از دهان شویه و خمیر دندان هایی با طعم های شدید استفاده نشود؛ زیرا این محصولات ممکن است سبب ایجاد احساس ناراحتی در دهان گردند. جویدن و خوردن غذاهای سفت و چسبنده، ممکن است به ایمپلنت آسیب برساند.
بنابراین در ماه های اولیه پس از جراحی ایمپلنت بدون درد، بهتر است از خوردن یخ، آب نبات های سخت، میوه های خشک شده و غذاهای سفت پرهیز شود. پس از انجام ایمپلنت، باید از مصرف سیگار و الکل اجتناب نمود. پس از کاشت ایمپلنت تا بهبودی کامل، حدود ۶ ماه زمان لازم است. در طول این دوره زمانی مصرف سیگار و نوشیدن الکل، روند بهبود ایمپلنت های دندانی را کند می نماید. پس از رعایت موارد ذکر شده، مراجعه منظم به دندانپزشک می تواند تضمین نماید که ایمپلنت های دندان، تا آخر عمر باقی خواهند ماند.
سخن پایانی
درک اینکه هرگونه ناراحتی مرتبط با ایمپلنت بدون درد، موقتی و قابل کنترل است، برای تصمیم گیری آگاهانه در مورد این روش دندانپزشکی ضروری است. در مورد این روش دندانپزشکی، انتخاب پزشک مناسب بسیار مهم است. پس از پزشک و انجام جراحی ایمپلنت، حفظ بهداشت دهان و دندان و انتخاب سبک سالم زندگی می تواند، این اطمینان را به وجود آورد که نتایج این جراحی موفقیت آمیز خواهد بود. اگر شما هم به دنبال راهکاری مناسب برای رفع جای خالی دندان های از دست رفته خود هستید، ایمپلنت بدون درد بهترین راهکار است.
مقالات دیگر
articles
دیدگاهتان را بنویسید