مجموعه دندانپزشکی و آموزشی

دکتر کابلــی فــرشچی

خانه   /   دندانپزشکی   /   عفونت لثه به چه شکلی ظاهر می شود؟

عفونت لثه به چه شکلی ظاهر می شود؟

دکتر علی کابلی فرشچی 2023-07-31 375view 0 comment

التهاب لثه و یا عفونت لثه یکی از بیماری های شایع دهان و دندان است که این روزها بسیاری از افراد با آن رو به رو هستند. عفونت لثه زمانی به وجود می آید که، پلاک های دندانی در خط لثه جمع می شوند و همین امر باعث تحریک لثه و حساس شدن لثه ها می شود. این حساسیت گاهی اوقات آنقدر وخیم می شود که شاهد خون ریزی در ناحیه لثه هستیم.

اگر این پلاک های دندانی به صورت روزانه به وسیله نخ دندان و مسواک تمیز نشوند، به مرور زمان سفت می شوند. همین سفت شدن لثه باعث می شود تا یک ماده سفت به نام رسوب دندانی به وجود آید. در صورتی که به رسوب دندانی بی توجهی شود، به مرور زمان گسترش پیدا می کند و باعث به وجود آمدن بیماری های مختلفی همچون ورم لثه و یا حتی التهابات دندان خواهد شد.

عدم بی توجهی به عفونت لثه و همچنین درمان نکردن آن باعث می شود تا شاهد عوارضی مانند آبسه کردن لثه ها، بد بو شدن دهان و… باشیم. نکته قابل توجه این است که عفونت لثه یکی از بیماری های دهان و دندان می باشد که سالانه میلیون ها نفر به آن مبتلا می شوند.

 

 علائم عفونت لثه

علائم عفونت لثه برای همه انسان ها یکسان نیست؛ چرا که بسته به شدت و نوع بیماری، این علائم نیز متفاوت است. اما برخی علائم حالتی همگانی را دارند و در عمده افراد این علائم ظاهر می شود.

قرمز شدن و ورم کردن لثه ها، از ابتدایی ترین علامت این بیماری است. این علامت در 99 درصد افرادی که به عفونت لثه مبتلا شده اند، پیش می آید.

حساس شدن دندان ها، در برابر نوشیدنی و خوراکی های گرم و سرد نیز از دیگر علائم عفونت لثه است. در صورتی که به هنگام خوردن و نوشیدن مواد غذایی داغ و سرد، دندان های شما اذیت شدند، می تواند زنگ خطری برای مبتلا شدن به عفونت لثه باشد.

به وجود آمدن درد در محل التهاب لثه نیز از دیگر علامت هایی است که به شما می گوید مبتلا به عفونت لثه شده اید.

متورم شدن غدد لنفاوی در ناحیه گردن، از دیگر علائم عفونت لثه به حساب می آید. به صورت طبیعی این علائم، خود را قبل از به وجود آمدن عفونت نشان می دهند، تا زنگ خطری برای بیمار باشد.

اگر نسبت به این علائم بی توجه باشید، عفونت در لثه ها هر روز بیش تر از روز قبل می شود و همین امر باعث می شود تا به مشکلات قلبی و تب روماتیسمی مبتلا شوید.

 

عوامل اصلی التهاب و عفونت در لثه

مصرف دخانیات: مصرف دخانیات را می توان از عواملی دانست که باعث می شود تا لثه ها عفونت کنند. مصرف دخانیات علاوه بر این که به بافت های لثه آسیب می رساند، باعث می شود تا دندان ها نیز آسیب ببینند. افرادی که به مصرف سیگار اعتیاد دارند، روزانه هزاران ترکیب سمی و شیمیایی را وارد دهان خود می کنند. همین ترکیبات شیمیایی، باعث می شوند تا ایمنی لثه ها کم شود. کم شدن ایمنی لثه ها، زمینه مناسبی را برای التهاب و عفونت ایجاد می کنند.

عدم رعایت بهداشت دهان و دندان: رعایت نکردن و توجه کافی نداشتن به بهداشت دهان و دندان، زمینه ساز ایجاد عفونت در لثه هاست. برای جلوگیری از این مورد، نیاز است تا روزانه دندان ها با مسواک، نخ دندان و دهان شویه تمیز شوند. در صورتی که به بهداشت دهان و دندان ها اهمیت داده شود، دندان ها نیز از هرگونه خطر خرابی، پوسیدگی و… مصون هستند.

بیان کردن این موضوع خالی از لطف نیست که باید در مصرف نخ دندان، مسواک و دهان شویه هم محتاط باشید. برخی افراد عادت به استفاده از نخ دندان دارند. در هنگام نخ دندان، نباید نخ با سطح لثه برخوردی داشته باشد؛ چرا که در این صورت لثه ها به مرور زمان آسیب می بینند. این قضیه در خصوص مسواک زدن نیز صدق می کند؛ سعی کنید مسواک را به آرامی بر روی سطح دندان بکشید.

عفونت های باکتریایی: از اصلی ترین دلایل، می توان به عفونت های باکتریایی اشاره کرد. باکتری ها و میکروب ها به سطح لثه ها نفوذ می کنند؛ همین دلیل باعث می شود تا زمینه بروز عفونت لثه ایجاد شود. در نتیجه این عفونت، لثه ها سفید، متورم و دچار خون ریزی می شوند.

 

عوامل دیگر عفونت لثه ها

از دید دندانپزشکی، هر عملی که باعث شود ایمنی لثه ها تضعیف شود، موجب به وجود آمدن عفونت در لثه ها می شود. علت هایی که در قسمت قبلی به آن ها اشاره شد، از اصلی ترین عوامل به وجود آمدن عفونت لثه هستند؛ اما برخی عوامل نیز وجود دارند که باعث می شوند تا لثه ها دچار التهاب و عفونت شوند.

شیمی درمانی، مصرف الکل، مصرف برخی از داروها، رژیم غذایی نامناسب، استفاده از دندان های مصنوعی و برفک دهان از دیگر عواملی هستند که می توانند باعث شوند تا لثه ها ملتهب شوند.

برای درمان عفونت و التهاب لثه چه باید کرد؟

پیشگیری بهتر از درمان است؛ با این جمله به کرات رو به رو شده اید. اگر دارای علائمی که در طی مقاله به آن ها اشاره شد هستید، بهتر است سریعا به فکر درمان آن باشید. در صورتی که در معرض ابتلا به این بیماری هستید در وهله اول باید به یک دندان پزشک متخصص مراجعه نمایید. این روزها با پیشرفت علم و تکنولوژی درمان همچون سالیان گذشته سخت نیست؛ چرا که تنها با رعایت یک سری اصول می توانید از شر این بیماری خلاص شوید.

از روش های جدید و پر استقبالی که برای رفع عفونت لثه استفاده می شود، می توان به استفاده از درمان های آنتی بیوتیکی اشاره کرد. در این روش دندان پزشک به شما یک سری توصیه می کند که در صورت رعایت آن ها می توانید در مدت زمان کوتاهی به نتیجه برسید. استفاده از دهان شویه های مخصوص، مسواک و نخ دندان می تواند کمک شایانی به رفع این بیماری کند.

در هر مرحله از بیماری که هستید می توانید با این روش التهابات موجود در لثه خود را برطرف نمایید. نکته حائز اهمیتی که نیاز است تا در خصوص آن صحبت شود این موضوع است که در صورت ظاهر شدن هر گونه علائم بیماری، سریعا به دندان پزشک مراجعه نمایید.

 

درمان های خانگی برای از بین بردن التهابات لثه

از ایام های قدیم، استفاده از روش های خانگی برای از بین بردن بیماری های مختلف کارگشا بوده است. عفونت لثه نیز از آن دسته از بیماری هایی است که می توان با استفاده از درمان های خانگی آن را برطرف کرد.

استفاده از محلول آب و نمک و زردچوبه یکی از بهترین راه ها از بین بردن عفونت در لثه هاست. البته استفاده از این محلول زمانی می تواند موثر واقع شود که بیماری در مراحل اولیه باشد و مدت زمانی طولانی از آن نگذشته باشد. یک توصیه که اکثر دندان پزشکان دارند این است که پیشگیری از بروز بیماری بسیار راحت تر از درمان آن است. برای این که بتوان از بروز عفونت لثه جلوگیری کرد بهتر است به صورت روزانه از محلول آب و نمک و دهان شویه استفاده کنید.

دهان شویه هایی که حاوی کلرهگزیدین هستند، یکی از مناسب ترین گزینه ها برای شستشوی دهان هستند؛ چرا که این دهان شویه ها حاوی مقدار زیادی آنتی بیوتیک هستند، که همین آنتی بیوتیک ها باعث می شوند تا التهاب لثه ها درمان شوند.

غرغره دهان با چای نیز یکی دیگر از روش های خانگی برای از بین بردن عفونت و التهاب در لثه هاست. تفاوتی ندارد در چه رنج سنی باشید برای پیشگیری و درمان می توان از این روش ها استفاده کرد.

 

عوارض عفونت در لثه ها

در اثر عفونت و التهاب در لثه ممکن است لثه ها آبسه کنند. آبسه کردن لثه ها خود به خود درمان نمی شود. در این هنگام با مراجعه به دندان پزشک می توانید مراحل درمان را شروع کنید. در مرحله اول نیاز است تا آبسه یا همان چرک لثه به وسیله جراحی تخلیه شود. اگر این کار انجام نشود، ممکن است عفونت به آرواره ها و سایر نقاط بدن گسترش پیدا کند.

یکی دیگر از عارضه های عفونت لثه را می توان تحلیل و پسروی لثه ها دانست که اگر این مشکل رخ دهد نیاز به جراحی لثه می باشد.

 

راه های پیشگیری

یکی از مهم ترین مواردی که باعث پیشگیری عفونت در لثه می شود، عدم مصرف قند ها و کربوهیدرات هاست. مصرف بیش از اندازه قند ها و کربوهیدرات ها باعث می شود تا لثه در معرض ابتلا به عفونت قرار گیرد.

افرادی که دندان هایشان ارتودنسی دارد، نیاز است تا بیش تر از افراد دیگری به دندان ها خود رسیدگی کنند؛ چرا که در این زمان تجمع پلاک ها در زیر ارتودنسی دندان بیش تر از همیشه است و باید نسبت به پاکیزه کردن آن ها اقدام کرد.

سوالات متداول

در این مقاله در مورد راه های پیشگیری از عفونت و… توضیح دادیم. با خواندن این مقاله ممکن است سوالاتی برای شما ایجاد شود که قصد داریم در ادامه به این سوالات پاسخ دهیم.

اولین سوالی که ممکن است برایتان پیش آمده باشد این موضوع است که آیا امکان ابتلای کودکان به این بیماری وجود دارد؟ در پاسخ باید گفت بله. اگر بهداشت دهان و دندان ها رعایت نشود، هر فردی در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارد؛ پس اگر سلامتی کودکان تان برایتان ارزش دارد به بهداشت آن ها در سنین پایین اهمیت ویژه ای دهید.

سوال بعدی این است که آیا پوسیدگی دندان ها می تواند منجر به عفونت لثه شود؟ به جرئت می توان گفت پوسیدگی دندان ها یکی از مهم ترین علل هاست؛ بر عکس این قضیه نیز صدق می کند در صورتی که لثه ها دچار عفونت شوند دندان ها نیز آسیب می بینند.

اشتراک گذاری :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد، لطفا تمامی کادرها را به دقت پر کنید.

مقالات دیگر

articles

ایمپلنت بدون درد

ایمپلنت بدون درد دندان، یک روش درمانی است تا دندان‌ های آسیب دیده یا از دست رفته با دندان‌ های مصنوعی […]

بررسی دندان قروچه در شب

در این مقاله قصد داریم تا در رابطه با دندان قروچه در شب صحبت کنیم؛ همچنین عوارض این کار را نیز […]

جلوگیری از عفونت بعد از ایمپلنت

یکی از مهم ترین عوارض بعد از انجام کاشت دندان را می توان عفونت بعد از ایمپلنت دانست. این نوع عفونت […]

بررسی یک طرفه جویدن غذا

  در این مقاله قصد داریم تا در رابطه با عوارض یک طرفه جویدن غذا و مشکلاتی که ممکن است، در […]

انتخاب رنگ ایمپلنت

انتخاب رنگ ایمپلنت ، یکی از مهم ترین دغدغه هایی است که این روزها بسیاری از افراد با آن رو به […]

مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان

مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان را می توان مهم ترین مرحله بعد از انجام ایمپلنت دانست. برای این که بتوان […]

تاثیر ماریجوانا بر دندان

در این مقاله می خواهیم تا در رابطه با تاثیر ماریجوانا بر دندان صحبت کنیم. اگر شما نیز به این موضوع […]

لیفت لثه چیست؟

وضعیت دهان، دندان و لثه هر فرد با دیگری متفاوت است. برخی از افراد لثه های بلندی دارند و برخی دیگر […]

ویژگی‌ های یک مسواک خوب

در این مقاله قصد داریم تا در رابطه با ویژگی‌ های یک مسواک خوب صحبت کنیم. اهمیت سلامتی دندان ها بر […]

نایت گارد چه کمکی به ما می کند؟

نایت گارد یا محافظ شبانه، وسیله ای است که برای جلوگیری از خم شدن و آسیب دیدن دندان ها مورد استفاده […]

مشاوره و نوبت دهی